1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9-11. | Tel.: +36(1)356-0089 | e-mail:
| Főoldal | Történetünk | Szentjeink | Életünk | Hírek | Miserend | Közösségi ház | Archívum | Urnatemető | Kapcsolat |


Kérjük, támogassa a Katolikus Egyházat adója 1%-val az útmutató
szerint. Köszönjük!

Napi evangéliumEGYH-KCP-14-P-0052


Kommunikációs partner

Mi van? 

Plébániánk korábbi hirdetései


Évközi 23. vasárnap
2020. szeptember 6.

1. Templomunk miserendje: hétköznap hétfőn, kedden és szerdán reggel fél 8-kor, csütörtök-péntek-szombaton este 6-kor. Vasárnap reggel fél 8-kor, 9-kor, 11-kor és este 6-kor. A 9-es, 11-es és az este 6-os misék követhetők a közösségi házban, ahol szentáldozáshoz is lehet járulni. – A már korábban felvett szentmisék áttételére keressük fel a plébániai irodát!

2. Hirdetjük a szülőknek, hogy idén októbertől indítunk új ministráns csoportot. Nagy örömmel várjuk a 3., 4-es gyerekeket. Jelentkezni lehet mise után a sekrestyében található íven illetve az ott található e-mail címen.

3. Plébániai hittancsoportok indulnak szeptember 15-ével: hétfő este 19 órától „Punctum saliens” gimnazisták és egyetemisták csoportja, kedd 18 órakor: a bérmálkozók megkezdett csoportja, 19 órától „Egy óra a Szentírással” felnőttek részére, bármely korosztálynak! Szerda 10-12 óráig Baba-mama klub, csütörtökön 17 órától elsőáldozók megkezdett csoportja, csütörtök 18.30 (a szentmise után) Zsolozsma-kör. Helyszín a plébániai hittanterem.

4. Az urnatemető első vasárnap 8-13 óra között tart nyitva.

Évközi 22. vasárnap
2020. augusztus 30.

1. Szeptember 1-jétől a fél 11-es szentmise kezdési időpontja 11 órára változik. – A már korábban felvett szentmisék áttételére kérjük, keressék fel a plébániai irodát vagy a sekrestyét!

2. Szeptember 4-én elsőpéntek, délelőtt felkeressük a szentáldozni vágyó időseket, este a szentmise előtt szentségimádást tartunk, utána elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.

3. A gyermekek, a tanuló ifjúság tanévnyitó Veni Sanctéját egy hét múlva szeptember 6-án, a 9.00 órai szentmisében tartjuk. Ugyanezen a napon este 18.00 órakor lesz az új plébános beiktatása. – Kérjük, vigyázzunk a távolságtartásra, éljünk a közösségi házban való részvétel lehetőségével is!

4. Hirdetjük a szülőknek, hogy idén októbertől indítunk új ministráns csoportot. Nagy örömmel várjuk a 3. és 4. osztályos gyerekeket. Jelentkezni lehet mise után a sekrestyében található íven, illetve az ott található e-mail címen.

5. A karitász raktár szeptember 2-ától kedden 10-12, valamint szerdán és pénteken 16-18 óra között tart nyitva.

Évközi 21. vasárnap
2020. augusztus 23.

1. Szeptember 1-jétől a hétköznapi misék rendje változatlan marad, azaz hétfőn, kedden és szerdán reggel fél 8-kor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 18.00 órakor; vasárnap reggel fél 8, 9 és 11 órakor, valamint este 18.00 órakor (télen és nyáron egyaránt). – Egyben a 9 órás, a 11 órás és az esti szentmise – próbaként bevezetve – a kisgyerekes családok és más érdeklődők számára kivetítőn követhetők lesznek a közösségi házban úgy, hogy a szentmise megfelelő részében ott járulhatnak szentáldozáshoz. (Ezzel igyekszünk pótolni a korábbi hat mise befogadó készségét.) – A már korábban felvett szentmisék áttételére, kérjük, keressék fel a plébániai irodát!

2. A gyermekek, a tanuló ifjúság tanévnyitó Veni Sanctéját szeptember 6-án, a 9.00 órai szentmisében tartjuk. Ugyanezen a napon este 18.00 órakor lesz az új plébános beiktatása.

3. A karitász raktár szeptember 2-ától kedden 10-12, valamint szerdán és pénteken 16-18 óra között tart nyitva. Továbbra is kérjük, hogy csak tiszta és továbbadásra alkalmas ruhákat, cipőket, lakástextíliát hozzanak!

Évközi 20. vasárnap
2020. augusztus 16.

1. Csütörtökön, augusztus 20-án, Szent István király ünnepén reggel fél 8-kor és este 18 órakor lesznek szentmisék.

2. Szentgyónási lehetőség van templomunkban vasár- és ünnepnapokon a fél 8-as szentmise alatt, a többi szentmise előtt (a gyónási szándékot ilyenkor jó bejelenteni a sekrestyében), valamint péntekenként az esti szentmise előtt.

3. Már hirdetjük: szeptember 1-jétől a hétköznapi misék rendje változatlan marad, azaz hétfőn, kedden és szerdán reggel fél 8-kor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 18 órakor; vasárnap reggel fél 8, 9 és 11 órakor, valamint este 18 órakor (télen és nyáron egyaránt). – Egyben a 9 órás, a 11 órás és az esti szentmisék – próbaként bevezetve – a kisgyerekes családok és más érdeklődők számára kivetítőn követhetők lesznek a közösségi házban úgy, hogy a szentmise megfelelő részében ott járulhatnak szentáldozáshoz. (Ezzel igyekszünk pótolni a korábbi hat mise befogadó készségét.)

4. A karitász raktár augusztus hónapban zárva lesz. Ne tegyünk le semmit a raktár elé!

Évközi 19. vasárnap
2020. augusztus 9.

1. Augusztus 13-án, csütörtökön este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban.

2. 15-én, szombaton Nagyboldogasszony ünnepe, parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk: a szentmisék fél 8-kor, 9-kor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek.

3. Szentgyónási lehetőséget kínálunk a templomban vasár- és ünnepnapokon a fél 8-as szentmise alatt, a többi szentmise előtt (a gyónási szándékot ilyenkor jó bejelenteni a sekrestyében), valamint péntekenként az esti szentmise előtt.

4. A karitász raktár augusztus hónapban zárva lesz. Ne tegyünk le semmit a raktár elé se!

Évközi 18. vasárnap
2020. augusztus 2.

1. A hónap első napjától kezdetét vette az új plébános szolgálata, akinek ünnepélyes beiktatására szeptember 6-án, vasárnap az esti szentmisében kerül sor.

2. A jövő héten elsőpéntek, délelőtt felkeressük a bejelentett betegeket, időseket. A szentmise előtt fél 6-kor rózsafüzért imádkozunk.

3. Örömmel adjuk hírül, hogy Hernády Eszter Krisztina, egyházközségünk egykori ministránsvezetője – két társával együtt – augusztus 8-án, szombaton 11:00 órakor örökfogadalmat tesz a Domonkos Nővérek rendjében. Imáinkkal kísérjük őket!

4. A karitász raktár augusztus hónapban zárva lesz. Kérjük, ne tegyenek le semmit a raktár elé se!

5. Az urnatemető vasárnap 8-13 óra között tart nyitva.

Évközi 17. vasárnap
2020. július 26.

Évközi 16. vasárnap
2020. július 19.

Szerdán lesz templomunk szentségimádási napja. Szentségkitétel a reggeli szentmise után, délután 5 órakor szentóra és litánia. A templom egész nap nyitva lesz. Jöjjünk minél többen az Oltáriszentség előtti imádságra!
Aki egy-egy félórát tudna vállalni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében!

Péter atyától szombaton az esti szentmisében búcsúzunk el.
A szentmisére hívjuk és várjuk a kedves testvéreket!

Évközi 15. vasárnap
2020. július 12.

Márton atyától – negyedszázados itteni szolgálatát megköszönve – jövő vasárnap, a fél 11-es szentmisén búcsúzunk el. A szentmisére és az azt követő agapéra szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket!
A szentmiséről élő közvetítés lesz, amely plébániánk honlapján vagy Facebook-oldalán megtekinthető.
Kérjük, hogy aki az agapéhoz édes vagy sós süteménnyel, üdítővel szívesen hozzájárulna, ezeket vasárnap reggel 8 órától a mise kezdetéig adhatja le a Közösségi Házban.

Július 22-én, szerdán lesz templomunk szentségimádási napja. Szentségkitétel a reggeli szentmise után, délután 5 órakor szentóra és litánia lesz. A templom egész nap nyitva lesz. Jöjjünk minél többen az Oltáriszentség előtti imádságra!
Aki egy-egy félórát tudna vállalni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében!

Péter atyától július 25-én a szombat esti szentmisében búcsúzunk el. Erre a szentmisére is hívjuk és várjuk a kedves testvéreket!

Évközi 14. vasárnap
2020. július 5.

A papjainktól való búcsúzásunk időpontjában változás van:
Márton atyától július 19-én, vasárnap a fél 11-es szentmisében köszönünk el.
Péter atyától július 25-én, szombaton, az esti 6 órai misében búcsúzunk el.
Mindkét szentmisére és a vasárnapi szentmisét követő agapéra szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket!
Kérjük, hogy aki tud, a vasárnapi agapéhoz édes vagy sós süteménnyel, üdítővel járuljon hozzá, előre is köszönjük.

Urnatemetőnk most vasárnap 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

Plébániai karitász csoportunk júliustól ismét rendelkezésre áll. Szerdai napokon délután 3–6 óra között tartunk ügyeletet.

Templomunkban nyári miserendet tartunk. A hétköznapi szentmisék hétfőn, kedden, szerdán reggel fél 8 órakor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 6 órakor lesznek. A vasárnapi és az ünnepi szentmisék reggel fél 8, 9:00, fél 11 és este 6 órakor lesznek.

Évközi 13. vasárnap
2020. június 28.

Hétfőn Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe lesz, reggel fél 8 órakor lesz szentmise.

Csütörtökön Sarlós Boldogasszony ünnepe lesz.

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti szentmise előtt, fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Templomunkban nyári miserendet tartunk. A hétköznapi szentmisék hétfőn, kedden, szerdán reggel fél 8 órakor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 6 órakor lesznek. A vasárnapi és az ünnepi szentmisék reggel fél 8, 9, fél 11 és este 6 órakor lesznek.

Urnatemetőnk jövő vasárnap 8-tól 13 óráig látogatható.

Jövő vasárnap Péterfillér-gyűjtés lesz az Egyház központi céljaira.

Plébániai karitász csoportunk júliustól ismét rendelkezésre áll. Szerdai napokon délután 3–6 óra között tartunk ügyeletet.

Júliusban köszönünk el Márton atyától és Péter atyától. Július 18-án, szombaton, az esti 6 órai szentmisében Péter atyától, 19-én, vasárnap délelőtt a ½ 11 órai szentmisében pedig Márton atyától búcsúzunk el. Mindkét szentmisére és a vasárnapi szentmisét követő agapéra szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket!
Kérjük, hogy aki tud, az agapéhoz édes vagy sós süteménnyel, üdítővel járuljon hozzá, előre is köszönjük.

Évközi 12. vasárnap
2020. június 21.

Szerdán lesz templomunk védőszentjének, Keresztelő Szent Jánosnak az ünnepe.

A nyári időszak miserendje van érvényben. A hétköznapi szentmisék hétfőn, kedden, szerdán reggel fél 8 órakor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 6 órakor lesznek. A vasárnapi és az ünnepi szentmisék reggel fél 8, 9, fél 11 és este 6 órakor lesznek.

Erdő Péter bíboros úr augusztus elsejével a következő változtatásokat rendelte el plébániánkon:
Györgydeák Márton plébános atyát – szolgálatát megköszönve – nyugállományba helyezi.
Lőrincz Zoltán Péter atyát felmenti kápláni beosztásából, és a Budapest-Törökőri Lisieux-i Kis Szent Teréz plébániára nevezi ki plébániai kormányzónak.
Dr. Pákozdi István atyát nevezi ki plébánosnak egyházközségünkbe.

Urnatemetőnk július 5-én, vasárnap 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

Megköszönjük a kedves testvéreknek az elmúlt három hónapban nyújtott nagylelkű adományait, és kérjük, hogy továbbra is anyagi hozzájárulásukkal segítsék a plébánia működését.

Plébániai újságunk megjelent, megtalálható a bejáratnál és itt.

Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja
2020. június 14.

Vasárnap este 6 órakor élő közvetítést adunk, gitáros szentmise lesz.

Templomunkban nyilvános szentmise június 15-én, hétfőn reggel 7:30 órakor lesz. A nyári időszakban ettől kezdve a hétköznapi szentmisék hétfőn, kedden, szerdán reggel 7:30 órakor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 18 órakor lesznek. A vasárnapi és az ünnepi szentmisék reggel 7:30, 9:00, 10:30, és este 18 órakor lesznek.

A szentmisék elkezdésével a templom délelőtti nyitvatartása megszűnik.

Jövő vasárnap ünnepeljük templomunk búcsúját.
Közvetítést adunk a fél 11-es ünnepi szentmiséről és az esti 6 órai gitáros miséről is. Az esti szentmise után a Gitáros Együttes örömzenélést tart.

Plébániai újságunk megjelent, elérhető jelenleg a plébánia honlapján.

Szentháromság vasárnapja
2020. június 7.

Templomunkban nyilvános szentmise előreláthatólag június 15-én, hétfőn reggel 7:30 órakor lesz. A nyári időszakban ettől kezdve a hétköznapi szentmisék hétfőn, kedden, szerdán reggel 7:30 órakor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 18 órakor lesznek. A vasárnapi és az ünnepi szentmisék reggel 7:30, 9:00, 10:30, és este 18 órakor lesznek.

Jövő vasárnap este 6 órakor még adunk élő közvetítést a szentmiséről.

Templomunk mindennap délelőtt 9-12 óra között nyitva tart egyéni imádságra.

Pünkösdvasárnap
2020. május 31.

Vasárnap este 6 órakor ismét élő szentmise közvetítés lesz templomunkból, most gitáros mise lesz. A közvetítés a szokott felületeken nézhető: a honlap főoldalán és Facebook-oldalán.

Templomunkban nyilvános szentmise előreláthatólag június 15-én, hétfőn reggel 7:30 órakor lesz. A nyári időszakban ettől kezdve a hétköznapi szentmisék hétfőn, kedden, szerdán reggel 7:30 órakor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 18 órakor lesznek. A vasárnapi és az ünnepi szentmisék reggel 7:30, 9:00, 10:30, és este 18 órakor lesznek.

Templomunk mindennap délelőtt 9-12 óra között nyitva tart egyéni imádságra.

Urnatemetőnk június első vasárnapján még zárva tart, július első vasárnapján már látogatható lesz.

Június 4-én, csütörtökön, délután fél 5-kor harangszóval emlékezünk a trianoni döntés 100. évfordulójára.

Urunk mennybemenetele
2020. május 24.

Vasárnap este 6 órakor ismét élő szentmise közvetítés lesz templomunkból, orgonás mise lesz. A közvetítés a szokott felületeken nézhető: a honlap főoldalán és Facebook-oldalán.

Előreláthatólag a legközelebbi közös, nyilvános szentmise templomunkban június 15-én, hétfőn reggel 7:30 órakor lesz. A nyári időszakban ettől kezdve a hétköznapi szentmisék hétfőn, kedden, szerdán reggel 7:30 órakor, csütörtökön, pénteken és szombaton este 18 órakor lesznek. A vasárnapi és az ünnepi szentmisék reggel 7:30, 9:00, 10:30, és este 18 órakor lesznek.

Templomunk mindennap délelőtt 9-12 óra között nyitva tart egyéni imádságra.

Húsvét 6. vasárnapja
2020. május 17.

Vasárnap este 6 órakor ismét élő szentmise közvetítés lesz templomunkból. Most orgonás mise lesz. A közvetítés a szokott felületeken nézhető: a honlap főoldalán és Facebook-oldalán.

Templomunk mindennap délelőtt 9-12 óra között nyitva tart egyéni imádságra.

Húsvét 5. vasárnapja
2020. május 10.

Vasárnap este 6 órakor ismét élő szentmise közvetítés lesz templomunkból. Most orgonás mise lesz. A közvetítés a szokott felületeken nézhető: a honlap főoldalán és Facebook-oldalán.

Húsvét 4. vasárnapja
2020. május 3.

1993 óta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden esztendőben megrendezte a hercegprímás május 6-i halálának évfordulójához kapcsolódó, a magyar egyházért és hazáért felajánlott zarándoklatot Mindszenty József bíboros sírjához. A zarándoklat most ebben a formájában elmarad. Erdő Péter bíboros, prímás május 2-án, szombat délelőtt 10 órakor engesztelő szentmisét mutatott be a Szent István-bazilika Mária-kápolnájában mártír sorsú elődje boldoggá avatásáért. A szentmisén Marton Zsolt váci megyéspüspök mondott homíliát. Az ünnepi szertartást a főegyházmegye Facebook-oldala és a Bonum TV élőben közvetítette.

Vasárnap este 6 órakor ismét élő szentmise közvetítés lesz templomunkból. A tervek szerint most gitáros mise lesz. A közvetítés a szokott felületeken nézhető: a honlap főoldalán és Facebook-oldalán.

Húsvét 3. vasárnapja
2020. április 26.

Újra lesz élő miseközvetítés a templomunkból! Holnaptól, a vasárnapi szentmisékről online közvetítés lesz este 6 órakor. A tervek szerint felváltva lesz orgonás és gitáros szentmise, elsőként orgonás mise lesz. A közvetítés a szokott felületeken nézhető: a honlap főoldalán és Facebook-oldalán.

Húsvétvasárnap
2020. április 12.

Élő adásban közvetítjük Nagycsütörtökön 18 órától a szentmisét, Nagypénteken 15 órától a keresztutat és 18 órától az Úr szenvedésének ünnepi szertartását, valamint Nagyszombaton 18 órától a húsvéti vigíliát.

Plébániánk korábbi húsvéti képeiből és a templom harangszavából összeállított videóval kívánunk áldott Húsvétot mindenkinek! Meghallgatás, letöltés itt.

Virágvasárnap
2020. április 5.

.

Nagyböjt 5. vasárnapja
2020. március 29.

.

Nagyböjt 4. vasárnapja
2020. március 22.

Urnatemetőnk a járványügyi intézkedések ideje alatt zárva tart.

Nagyböjt 3. vasárnapja
2020. március 15.

Az országos veszélyhelyzet kihirdetését követően, felelősséget érezve egymás – különösen is idősebb testvéreink - iránt, az alábbiakat hirdetjük:
- Gitáros Együttesünk a ma esti nagyböjti áhítatot elhalasztja.
- az Apor Vilmos Idősek Klubja márciusi összejövetele a héten elmarad.
- az elsőáldozók jövő vasárnapra tervezett bemutatását későbbre halasztjuk.

A mai naptól jövő vasárnapig lehet adományokat hozni a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtésre, amelyeket a templomban a szokott helyre kérjük elhelyezni.

Csütörtökön Szent József ünnepe lesz.

Továbbra is felhívjuk a figyelmet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való regisztrációra: személyek regisztrációja a programokra, szálláshelyek felajánlása, valamint önkéntes munka vállalása. Itt található részletes útmutató minderről. A sekrestyében papír alapú űrlapok kitöltésével végezhetik el a jelentkezést, felajánlást.

A rendkívüli járványhelyzetre és arra való tekintettel, hogy a raktárban szolgálatot teljesítő karitászos munkatársak a legveszélyeztetettebb korosztályhoz tartoznak, ideiglenes jelleggel szüneteltetjük a raktárunk működését.
Megértésüket kérjük.

Nagyböjt 2. vasárnapja
2020. március 8.

Könyvtárunk hétfőn délután 4-től fél 6-ig nyitva tart.

Nagyböjtben minden pénteken, délután negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk, minden szombaton, az esti szentmise után vesperást énekelünk.

Nagyböjti gitáros áhítat lesz jövő vasárnap, este 7 órakor. Vendégünk: Kovács Ádám. Mindenkit szeretettel várunk!

A nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtés ismét meghirdetésre kerül. Jövő vasárnaptól március 22-ig lehet hozni az adományokat, és a templomban a megszokott helyre elhelyezni.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként szükséges a gyakorlati lépések elvégzése: személyek regisztrációja a programokra, szálláshelyek felajánlása, valamint önkéntes munka vállalása. Itt található részletes információ minderről. Az egyes programokra március 13-ig kedvezményes részvételi díjjal lehet jelentkezni. Email-címmel, internettel nem rendelkező testvéreink a sekrestyében hozzáférhető, papír alapú űrlapok kitöltésével végezhetik el a jelentkezést, felajánlást.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető.

Nagyböjt 1. vasárnapja
2020. március 1.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Ma minden szentmise után hamvazás van.

Hétfőn egésznapos szentségimádás lesz templomunkban reggel 8 órától este 6-ig, délután 5 órakor szentóra. Iratkozzunk fel egy-egy félórára a sekrestyében vagy a plébánián!

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádás lesz.

Nagyböjtben minden pénteken, délután negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk, minden szombaton, az esti szentmise után vesperást énekelünk.

Nagyböjt péntekjein hústilalom van 14 éves kortól, amely nem váltható ki imával vagy jócselekedettel.

A nagyböjti gitáros áhítat március 15-én, vasárnap, este 7 órakor lesz. Vendégünk Kovács Ádám gépészmérnök. Mindenkit szeretettel várunk!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként szükséges a gyakorlati lépések elvégzése: személyek regisztrációja a programokra, szálláshelyek felajánlása, valamint önkéntes munka vállalása. Itt található útmutató minderről, s kérjük, hogy ez alapján online végezzék el az adminisztrációt a NEK honlapján 2020.03.13-ig. Email-címmel, internettel nem rendelkező testvéreink a sekrestyében hozzáférhető, papír alapú űrlapok kitöltésével végezhetik el a jelentkezést, felajánlást.

Évközi 7. vasárnap
2020. február 23.

Szerdán Hamvazószerda lesz, a nagyböjt kezdete. Ez a nap szigorú böjt, ami azt jelenti, hogy a 18 és 60 év közötti testvérek napi háromszori étkezéssel, egyszeri jóllakással emlékezünk Krisztus megváltására. Ezen a napon és a nagyböjt péntekjein hústilalom van, amelyet jócselekedetekkel nem lehet kiváltani.

Pénteken délután negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk.

Nagyböjtben minden szombaton az esti szentmise után vesperást énekelünk.

Jövő vasárnap minden szentmise után hamvazás lesz.

Március 2-án, hétfőn lesz plébániánk szentségimádási napja. A templom egész nap nyitva lesz. Kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, aki egy-egy félórát tud vállalni.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként szükséges a gyakorlati lépések elvégzése: személyek regisztrációja a programokra, szálláshelyek felajánlása, valamint önkéntes munka vállalása. Itt található útmutató minderről, s kérjük, hogy ez alapján online végezzék el az adminisztrációt a NEK honlapján 2020.03.13-ig. Email-címmel, internettel nem rendelkező testvéreink a sekrestyében hozzáférhető, papír alapú űrlapok kitöltésével végezhetik el a jelentkezést, felajánlást.

Évközi 6. vasárnap
2020. február 16.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja február 20-án, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt. Mindenkit szeretettel várunk!

Csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Plébániánk nyári táborát július 2 - 5. között tartjuk a verőcei Csattogó-völgyben. Elhelyezés faházakban, teljes ellátással.
Jelentkezni 5.000 Ft / fő előleg befizetésével (sekrestye) és internetes űrlap kitöltésével lehet. További információ és árak a jelentkezési lapon.
A jelentkezési határidő a mai napon lejár. Minden régi és új táborozót szeretettel várunk!

Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára gyűjtünk.

Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy amennyiben tehetik, ajánljanak fel szálláshelyeket a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus résztvevői részére. Ha az ezzel kapcsolatos regisztrációhoz segítségre lenne szükségük, forduljanak plébániánk megbízottaihoz.

Évközi 5. vasárnap
2020. február 9.

Ma a szentmisék végén Balázs-áldást adunk.

Könyvtárunk kedden, délután 4-től fél 6-ig nyitva lesz.

Február 15-én, szombaton, délután 16:30 és 17:30 között tájékoztatót tartunk a plébánián a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira és vállalható feladataira (szállásadás, önkéntes munka) történő regisztrációval kapcsolatban. Kérjük, hogy amennyiben tehetik, olvassák el addig az itt található útmutatót.

Jövő vasárnap, a fél 11-es szentmisén – a Betegek Világnapjához kapcsolódva – kiszolgáltatjuk a betegek szentségét idős és beteg testvéreinknek. A szentség felvételére előzetesen jelentkezni kell, ezt a sekrestyében vagy a plébánián lehet megtenni. A szentség felvételéhez a kegyelem állapota szükséges vagyis gyónás és áldozás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja február 20-án, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Február 20-án, csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Plébániánk nyári táborát július 2 - 5. között tartjuk a verőcei Csattogó-völgyben. Elhelyezés faházakban, teljes ellátással.
Jelentkezni 5.000 Ft / fő előleg befizetésével (sekrestye) és internetes űrlap kitöltésével lehet. További információ és árak a jelentkezési lapon.
Jelentkezési határidő: február 16. vasárnap
Minden régi és új táborozót szeretettel várunk!

Urunk bemutatása
2020. február 2.
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Könyvtárunk kedden, délután 4-től fél 6-ig nyitva lesz.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Elsőpéntek lesz a héten. Buzdítjuk a kedves Testvéreket, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lelki előkészületeként kapcsolódjunk be Egyházunk nagykilencedébe: szeptemberig minden hónap első péntekén járuljunk szentáldozáshoz, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz.
Az esti szentmise előtt, fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Jövő vasárnap a szentmisék után Balázs-áldást adunk.

Február 20-án, csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Plébániánk nyári táborát július 2-5. között tartjuk a verőcei Csattogóvölgyben. Elhelyezés faházakban, teljes ellátással. Mindenkit szeretettel várunk aki szeretne 3 napot tölteni velünk a nyár elején!
Jelentkezni 5.000 Ft / fő előleg befizetésével (sekrestye) és internetes űrlap kitöltésével lehet. További információ és árak a jelentkezési lapon.
Jelentkezési határidő: február 16.
Minden régi és új táborozót szeretettel várunk!

Évközi 3. vasárnap
2020. január 26.

Plébániánkon lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tárgyi jelképe, a Kárpát-medencét járó Missziós kereszt hétfő estétől csütörtök délelőttig. Kedden és szerdán a templom egész nap nyitva lesz, lehetőség lesz az ereklyetartó kereszt előtti egyéni és közösségi imádságra. Az esti események a következők:

- Hétfőn, este a 18 órai ünnepi szentmise után Kovács Gergely posztulátor tart előadást "Missziós Kereszt szentjeinek üzenete" címmel, amit egy óra keresztadoráció követ.
- Kedden este, a fiatalok gitáros szentmiséje előtt, 17 órától keresztút, a mise után pedig szentségimádás lesz, ugyancsak a gitárosok vezetésével.
- Szerdán, a 18 órai búcsúztató szentmisét megelőzően, 17 órától lesz szentségimádás, a misét követően pedig zsolozsmát éneklünk.

Az időszak összes eseménye időrendben megtalálható a faliújságon, a szórólapokon és itt.

Buzdítunk mindenkit, hogy engedjen Jézus szelíd hívásának: Lépjen ki megszokott hegyvidéki életmenetéből, s lépjen be az Ő csendjébe. Tapasztalja meg Lelkének gyógyító erejét, s a bensőséges kapcsolat túlcsorduló örömével engedjen a küldetés, a misszió kockázatának.

Évközi 2. vasárnap
2020. január 19.

Az ökumenikus imahét a mai napon kezdődik. Nálunk kedden, este fél 7-kor lesz a közös imádság Berta Zsolt református lelkész vezetésével.
Az agapéra édes és sós süteményeket köszönettel fogadunk.
Az ökumenikus imahét rendje a hirdetőtáblán megtekinthető.

Plébániánkon lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tárgyi jelképe, a Kárpát-medencét járó Missziós kereszt 2020. január 27. hétfő estétől 30. csütörtök délelőttig. Engedelmeskedve Krisztus felszólításának "Jöjj, kövess engem!" egésznapos lehetőségek lesznek az ereklyetartó kereszt előtti egyéni és közösségi imádságra. Az esti események a következők:

- Hétfőn, este a 18 órai ünnepi szentmise után Kovács Gergely posztulátor tart előadást "Missziós Kereszt szentjeinek üzenete" címmel, amit egy óra keresztadoráció követ.
- Kedden este a fiatalok szentmiséje előtt keresztút, utána pedig szentségimádás lesz a gitárosok vezetésével.
- Szerdán a búcsúztató szentmisét megelőzően lesz szentségimádás, azt követően pedig zsolozsmát éneklünk.

Az időszak összes eseménye időrendben megtalálható a faliújságon, a szórólapokon és itt.

Buzdítunk mindenkit, hogy engedjen Jézus szelíd hívásának: Lépjen ki megszokott hegyvidéki életmenetéből, s lépjen be az Ő csendjébe. Tapasztalja meg Lelkének gyógyító erejét, s a bensőséges kapcsolat túlcsorduló örömével engedjen a küldetés, a misszió kockázatának.

Urunk megkeresztelkedése
2020. január 12.

Az ökumenikus imahét január 19-én, jövő vasárnap kezdődik. Nálunk 21-én, kedden, este fél 7-kor kezdődik a közös imádság Berta Zsolt református lelkész vezetésével.
Az agapéra édes és sós süteményeket köszönettel fogadunk.
Az ökumenikus imahét rendje a hirdetőtáblán megtekinthető.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus országjáró missziós keresztje január 27-én, hétfőn, délután érkezik hozzánk és szerda estig lesz a templomunkban. Részletes programot a jövő héten hirdetünk.

Karácsony utáni 2. vasárnap
2020. január 5.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva van.

Holnap, hétfőn Vízkereszt ünnepe, parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Az Agnus Dei – Az Oltáriszentség tisztelete Magyarországon című művészeti kiállítás közös meglátogatására hívjuk a kedves testvéreket január 11-én, szombaton délután.
Találkozás 14 órakor a Pesti Vigadó előtt.
Részletek a hirdetőtáblán, a plébánia Facebook-oldalán és itt. Mindenkit szeretettel várunk!

Szent Család vasárnapja
2019. december 29.

Az évvégi hálaadást kedden, este 6 órakor tartjuk.

Újév napja parancsolt ünnep, vasárnapi miserendet tartunk.

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti szentmise előtt fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Karitász ruharaktárunk január 20-ig zárva tart.

Naptárak kaphatók a sekrestyében.

Advent 4. vasárnapja
2019. december 22.

Kedden, délután 3 órakor lesz a pásztorjáték.

Karácsony napján ünnepi miserendet tartunk: reggel fél 8-kor, 9–kor, fél 11-kor, 12 órakor, valamint este 5 és 6 órakor lesznek szentmisék.
Az esti hatos gitáros ünnepi szentmisét Puskás Antal pálos atya mutatja be. A Gitáros Együttes a misét követően hagyományos közös karácsonyi éneklésre hívja a kedves Testvéreket, melynek keretében sor kerül a lelki adoptálásuk lezárására. Sok szeretettel várunk mindenkit!

December 26-án, Szent István vértanú ünnepén, reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Karitász ruharaktárunk január 20-ig zárva tart.

Urnatemetőnk Karácsony napján 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

Naptárak kaphatók a sekrestyében.

Szerdahelyi Csongornak Bolberitz professzor úrról szóló riportkönyve megjelent és megvásárolható a sekrestyében.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 450.000 Ft-ot adtak szegényeink javára. Isten fizesse meg adományaikat!

Advent 3. vasárnapja
2019. december 15.

Még a mai napon lehet süteményt hozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóinak karácsonyi megajándékozására.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órakor tartja karácsonyi délutánját a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Közös gyermekkarácsonyt tartunk pénteken, délután 5 órakor a templomban. A kisebb és a nagyobb gyerekeket is szeretettel várjuk!

A Schola szombaton, délután 4 órakor tartja jótékonysági hangversenyét és lemezbemutatóját a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!

Adventben minden hétfőn szerdán és szombaton reggel 6 órakor Rorate-szentmisét mondunk.

Karitász ruharaktárunk december 15 – január 20. között zárva tart.

Naptárak kaphatók a sekrestyében.

Szerdahelyi Csongornak Bolberitz professzor úrról szóló riportkönyve megjelent és megvásárolható a sekrestyében.

Advent 2. vasárnapja
2019. december 8.

Ma este 7 órakor gitáros áhítat lesz. Az elmélkedéseket Bese Gergő atya tartja. Mindenkit szeretettel várunk!

Karitász csoportunk ma rendezi karácsonyi jótékonysági vásárát a plébánián.

Advent szombatjain az esti szentmise után vesperást énekelünk gyertyagyújtással.

Adventben minden hétfőn szerdán és szombaton reggel 6 órakor Rorate-szentmisét mondunk.

Jövő vasárnap szegényeink javára gyűjtünk. A borítékokat a bejáratoknál találják meg.

Hétfőn Szeplőtelen Fogantatás ünnepe lesz.

Könyvtárunk hétfőn, délután 4-től fél 6-ig nyitva tart.

Idén is szeretnénk süteménycsomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra tud felajánlani süteményt, az december 14-én, szombaton vagy 15-én, vasárnap adja le a sekrestyébe. Kérjük, gondoljanak a cukorbetegekre is.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja december 19-én, csütörtökön, délután 3 órakor tartja karácsonyi délutánját a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

A Schola december 21-én, szombaton délután 4 órakor tartja jótékonysági hangversenyét és lemezbemutatóját a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!

Karitász ruharaktárunk december 15 – január 20. között zárva tart.

Naptárak kaphatók a sekrestyében.

Szerdahelyi Csongornak Bolberitz professzor úrról szóló riportkönyve megjelent és megvásárolható a sekrestyében.

Advent 1. vasárnapja
2019. december 1.

Urnatemetőnk ma 8-tól délután 1 óráig nyitva tart.

Adventi koszorúkat lehet vásárolni a szentmisék után a plébánián.

Advent szombatjain az esti szentmise után vesperást énekelünk gyertyagyújtással.

Adventben minden hétfőn szerdán és szombaton reggel 6 órakor Rorate-szentmisét mondunk.

Jövő vasárnapig gyűjtést rendezünk a kárpátaljai magyar gyermekek számára. Szilárd, tartós ételt és könyveket kérnek, ruhát és játékokat azonban nem.

A Szállást keres a Szent Család-lánc 2. körére még lehet jelentkezni, vasárnapokon a sekrestyében, hét közben Hernádyné Szemere Ritánál.

Kedden, az esti szentmise után 8 óráig csendes szentségimádást tartunk a templomban.

Csütörtökön. délután 5 órára jön Szent Miklós püspök a gyerekekhez a templomba. Várjuk őket szeretettel!

A héten elsőpéntek lesz. Az esti szentmise előtt, ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Szombaton, délután női lelkigyakorlatot tartunk „Oltáriszentség és én” címmel. Jelentkezni Hernádyné Szemere Ritánál lehet a hirdetőtáblán elhelyezett plakáton megadott telefonszámon.

Adventi gitáros áhítat lesz jövő vasárnap, este 7 órakor. Az elmélkedéseket Bese Gergő atya tartja. Mindenkit szeretettel várunk!

December 15-én szegényeink javára gyűjtünk. A borítékokat jövő vasárnap lehet elvinni.

Idén is szeretnénk süteménycsomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra tud felajánlani süteményt, az december 14-én, szombaton vagy 15-én, vasárnap adja le a sekrestyébe. Kérjük, gondoljanak a cukorbetegekre is.

Jövő évi szentmisék a mai naptól előjegyezhetők a sekrestyében.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 500.000 Ft-ot adtak a Katolikus Karitász javára. Isten fizesse meg adományaikat!

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető.

Krisztus Király ünnepe
2019. november 23.

A mai naptól december 8-ig gyűjtést rendezünk a kárpátaljai magyar gyermekek számára. Szilárd ételt és könyveket kérnek, ruhát és játékokat nem!

Szombaton délelőtt 9-től 12 óráig családi koszorúkötés lesz a plébánián. Kérjük, hogy akik jönni kívánnak, részvételi szándékukat csütörtök estig jelezzék a sekrestyében, hogy elegendő alapanyagot tudjunk biztosítani.
Az árusításra szánt koszorúk már elkészültek, a szombat esti és a jövő vasárnapi szentmisék után lesznek kaphatók.

Idén is útjára indítjuk a Szállást keres a Szent Család-láncot. Vasárnapokon a sekrestyében, hét közben Hernádyné Szemere Ritánál lehet jelentkezni.

Advent szombatjain az esti szentmise után vesperást énekelünk gyertyagyújtással.

December 5-én, csütörtökön, délután 5 órára jön a Mikulás a gyerekekhez a templomba.

A karitász december 8-án tartja jótékonysági vásárát. A továbbajándékozásra alkalmas ajándéktárgyakat, könyveket, játékokat ép, tiszta állapotban még le lehet adni a karitász raktárban vagy a sekrestyében.

Adventi gitáros áhítat lesz december 8-án, vasárnap, este 7 órakor. Az elmélkedéseket Bese Gergő atya tartja. Mindenkit szeretettel várunk!

Jövő évi szentmisék a mai naptól előjegyezhetők a sekrestyében.

Évközi 33. vasárnap
2019. november 17.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Szombaton, délután 5-től 6 óráig csendes szentségimádásra várjuk a kedves testvéreket. A Krisztus Király ünnepének előestéjén tartandó országos szentségimádással a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk.

Hagyományainknak megfelelően idén is megrendezzük Karácsonyi jótékonysági vásárunkat. Ennek érdekében kérjük, hogy a továbbajándékozásra alkalmas ajándéktárgyakat, könyveket, játékokat ép, tiszta állapotban november hónap folyamán adják le a karitász raktárban vagy a sekrestyében.

November 24-től december 8-ig gyűjtést rendezünk a kárpátaljai magyar gyermekek számára. Szilárd ételt és könyveket kérnek, ruhát és játékokat nem!

Énekkarunk adventi és karácsonyi énekeket tartalmazó CD-je megjelent, és 1.000,- Ft-os áron megvásárolható a sekrestyében és a plébánián.

A kedves testvérek az elmúlt vasárnap kertünk rendezésére 400.000 Ft-ot adtak, Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 32. vasárnap
2019. november 10.

Könyvtárunk kedden, délután 4-től fél 6-ig nyitva lesz.

Csütörtökön, este 7 órakor megbeszélést tartunk a plébánián azoknak a szülőknek, akik gyermekükkel már előzetesen jelentkeztek a jövő évi elsőáldozásra.

Jövő vasárnap a Katolikus Karitász céljaira lesz országos gyűjtés.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja november 21-én, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Mi is csatlakozunk a Krisztus Király ünnepének előestéjén tartandó országos szentségimádáshoz, ennek keretében november 23-án, szombaton, este 5-től 6 óráig csendes szentségimádásra várjuk a kedves testvéreket.

Hagyományainknak megfelelően idén is megrendezzük Karácsonyi jótékonysági vásárunkat. Ennek érdekében kérjük, hogy a tovább ajándékozásra alkalmas ajándéktárgyakat, könyveket, játékokat ép, tiszta állapotban november hónap folyamán adják le a karitász raktárban vagy a sekrestyében.

Énekkarunk adventi és karácsonyi énekeket tartalmazó CD-je megjelent, és 1.000,- Ft-os áron megvásárolható a sekrestyében és a plébánián.

Évközi 31. vasárnap
2019. november 3.

Urnatemetőnk ma 8-tól délután 1 óráig nyitva tart.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Kedden, az esti misét követően 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Pénteken, délután 3 órakor koszorúzás lesz az Apor Vilmos-szobornál.

November 14-én, csütörtökön, este 7 órakor megbeszélést tartunk a plébánián azoknak a szülőknek, akik gyermekükkel már előzetesen jelentkeztek a jövő évi elsőáldozásra.

Énekkarunk adventi és karácsonyi énekeket tartalmazó CD-je megjelent, és 1.000,- Ft-os áron megvásárolható a sekrestyében és a plébánián.

Évközi 30. vasárnap
2019. október 27.

A mai naptól a vasárnap esti szentmisék 5 és 6 órakor kezdődnek. A 6 órai lesz az ifjúsági, gitáros szentmise.

Pénteken Mindenszentek ünnepe lesz, parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk.
Az esti 6 órai szentmise után lesz a Halottak esti ájtatossága.

Szombaton Halottak napja, szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek.
A Halottak napi búcsúk elnyerésének rendje a hirdetőtáblán megtalálható.

Urnatemetőnk Mindenszentek ünnepén és Halottak napján reggel 8 órától este 6 óráig tart nyitva.
Jövő vasárnap, a hónap első vasárnapján 8-tól 13 óráig lesz nyitva.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 450.000 Ft-ot adtak a missziók javára. Isten fizesse meg adományaikat!

Énekkarunk új, énekes CD-je megjelent. A sekrestyében és a plébánián is megvásárolható.

Évközi 29. vasárnap
2019. október 20.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt. Mindenkit szeretettel várunk!

Jövő szombatról vasárnapra virradóan az órákat egy órával visszaállítjuk. Ettől kezdve templomunkban téli miserend lesz, vagyis a vasárnap esti szentmisék 5 és 6 órakor kezdődnek. A 6 órai lesz az ifjúsági, gitáros szentmise.

Jövő vasárnap a rózsafüzér imádkozása negyed 5-kor kezdődik.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 500.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 28. vasárnap
2019. október 13.

Októberben mindennap, délután negyed 6-tól rózsafüzért imádkozunk, és szentséges litániát mondunk.

Könyvtárunk kedden délután 4-től fél 6-ig nyitva tart.

Kedden, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja október 24-én, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt. Mindenkit szeretettel várunk!

Jövő vasárnap a missziók javára lesz országos gyűjtés.

Örömmel tudatjuk, hogy plébániánk Karitász-csoportjának alapító tagja és azóta is buzgó munkatársa, Kövesárki Károlyné Anna Caritas Hungarica-díjban részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez, és köszönjük több évtizedes szolgálatát!

Évközi 27. vasárnap
2019. október 6.

Urnatemetőnk a mai napon 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Hétfőn Rózsafüzér Királynője, kedden Magyarok Nagyasszonya ünnepe lesz.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Októberben mindennap, délután negyed 6-tól rózsafüzért imádkozunk, és szentséges litániát mondunk.

Évközi 26. vasárnap
2019. szeptember 29.

Kedden, este fél 7-kor bérmálási előkészítő lesz a plébánián.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Októberben mindennap délután negyed 6-tól rózsafüzért imádkozunk, és szentséges litániát mondunk.

Elsőpéntek lesz a héten.

A mai napon a sekrestyében Szentírások vásárolhatók.

Évközi 25. vasárnap
2019. szeptember 22.

A plébánián hétfőn, este 18:45-től a középiskolásoknak, csütörtökön, este 18:45-től pedig főiskolásoknak, egyetemistáknak van hittanórájuk.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Jövő év szeptemberében, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, a Puskás Ferenc Stadionban lesz az ünnepélyes elsőáldozás. Lehet még jelentkezni azoknak, akik hittant tanulnak és legalább 3. osztályosok.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető. (És a papíros újság elolvasása után érdemes lesz színesben is megnézni itt, mert a tábori mécsestartók úgy szépek igazán.)

Évközi 24. vasárnap
2019. szeptember 15.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a Plébániai Nap sikeres lebonyolításához. Köszönjük a kedves testvérek nagyszámú részvételét is a nap programjain.

A plébánián hétfőn, este 18:45-től a középiskolásoknak, csütörtökön, este 18:45-től pedig főiskolásoknak, egyetemistáknak lesz hittan.

A plébánián kedden, este fél 7-kor az egyik héten felnőtt hittan, a másik héten bérmálási előkészítő lesz. A bérmálásra még lehet jelentkezni 17 éves kortól, felnőtteknek is.

Karitász raktárunk hétfőtől fogadja ismét az adományokat a következő rend szerint: hétfőn 16-18 óra, kedden 10-12 óra, szerdán pedig 16-18 óra között. A nyitvatartás rendje a hirdetőtáblán is megtalálható.

Évközi 23. vasárnap
2019. szeptember 8.

Szombaton egésznapos PLÉBÁNIAI NAP-ot tartunk a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülés jegyében. Részletes program a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.
Mindenkit, felnőtteket, fiatalokat, gyerekeket szeretettel várunk!
Örömmel vesszük, ha valaki süteményt is tud hozni.

A plébánián hétfőn este 18:45-től a középiskolásoknak, csütörtökön este 18:45-től pedig főiskolásoknak, egyetemistáknak lesz hittan. Az oktatás a holnapi nappal kezdődik.

A plébánián kedden este fél 7-kor az egyik héten felnőtt hittan, a másik héten bérmálási előkészítő lesz. Most kedden felnőtt hittannal kezdődik az oktatás. A bérmálásra 17 éves kortól lehet jelentkezni, felnőtteknek is.

Karitász raktárunk szeptember 16-tól fogadja ismét az adományokat, megváltozó nyitvatartási renddel. A nyitvatartási rend a hirdetőtáblán megtalálható, és a hirdetésben is közzé tesszük majd.

Akik eddig már jelentkeztek a jövő évi elsőáldozásra, kérjük, adategyeztetés céljából keressék meg Péter atyát vagy Márton atyát.

Könyvtárunk, holnap, hétfőn, délután 4-től fél 6-ig nyitva lesz.

Évközi 22. vasárnap
2019. szeptember 1.

A mai vasárnappal visszaáll a megszokott miserend.
Így vasárnaponként reggel fél 8-kor, 9-kor, fél 11-kor és 12 órakor, este pedig 6 és 7 órakor lesznek a szentmisék.
Hétköznapokon reggel fél 8-kor és este 6 órakor tartjuk a szentmiséket.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

A héten elsőpéntek lesz. Az esti szentmise előtt fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Dr. Hirka Antal bencés szerzetes szombaton, este 6 órakor aranymisét mutat be templomunkban. Antal atya plébániánkon töltötte gyermekéveit, itt nevelkedett, innen indult el hivatása. Hívjuk a kedves testvéreket, jöjjenek minél többen, ünnepeljünk vele együtt!

Szeptember 14-én, szombaton, egésznapos PLÉBÁNIAI NAP-ot tartunk a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülés jegyében. A részletes programok megtalálhatók a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

A tanévkezdéssel kapcsolatos hirdetések:

A tanévnyitó Veni Sancte-t jövő vasárnap tartjuk a 9 órai szentmisén, a gyerekeket szüleikkel együtt szeretettel várjuk.

A plébánián hétfőn, este háromnegyed 7-től a középiskolásoknak, csütörtökön, este háromnegyed 7-től pedig főiskolásoknak, egyetemistáknak lesz hittan. Az oktatás szeptember 9-én kezdődik.

A plébánián kedden, este fél 7-kor az egyik héten felnőtt hittan, a másik héten bérmálási előkészítő lesz. Szeptember 10-én, kedden felnőtt hittannal kezdődik az oktatás. A bérmálásra 17 éves kortól lehet jelentkezni, felnőtteknek is.

Akik eddig már jelentkeztek a jövő évi elsőáldozásra, kérjük, adategyeztetés céljából keressék meg Péter atyát vagy Márton atyát.

Évközi 21. vasárnap
2019. augusztus 25.

Jövő vasárnaptól visszaáll a megszokott miserend.
Így vasárnaponként reggel fél 8-kor, 9-kor, fél 11-kor és 12 órakor, este pedig 6 és 7 órakor lesznek a szentmisék.
A 9 órai a gyerekek szentmiséje, az esti 7 órai pedig az ifjúsági, gitáros szentmise.
Hétköznapokon pedig reggel fél 8-kor és este 6 órakor tartjuk a szentmiséket.

A tanévnyitó Veni Sancte-t szeptember 8-án, vasárnap, a 9 órai szentmisén tartjuk, melyre a gyerekeket szüleikkel együtt szeretettel várjuk.

Szeptember 14-én, szombaton, egésznapos PLÉBÁNIAI NAP-ot tartunk a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülés jegyében. A részletes programok megtalálhatók lesznek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és a plébánia internetes felületein.

Bérmálás lesz templomunkban 2020-ban.
Jelentkezni lehet 17 éves kortól. Felnőttek is jelentkezhetnek, akik még nem bérmálkoztak.

Egyházmegyei értesítőnk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető.

Évközi 20. vasárnap
2019. augusztus 18.

Kedden Szent István király ünnepe lesz.
Templomunkban reggel fél 8-kor lesz szentmise.

Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy aki teheti, vegyen részt a Szent István-bazilikánál délután 5 órakor kezdődő ünnepi szentmisén és a Szent Jobb-körmeneten.

Bérmálás lesz templomunkban 2020-ban.
Jelentkezni lehet 17 éves kortól. Felnőttek is jelentkezhetnek, akik még nem bérmálkoztak.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 260.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 19. vasárnap
2019. augusztus 11.

Csütörtökön Nagyboldogasszony ünnepe lesz, parancsolt ünnep.
Vasárnapi miserendet tartunk, a szentmisék reggel fél 8-kor, 9 órakor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek.

Évközi 18. vasárnap
2019. augusztus 4.

Urnatemetőnk ma reggel 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz a templomban.

Jövő vasárnap kertünk rendezésére gyűjtünk.

Évközi 17. vasárnap
2019. július 28.

Elsőpéntek lesz a héten. A szentmise előtt délután fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Évközi 16. vasárnap
2019. július 21.

Hétfőn egésznapos szentségimádás lesz templomunkban reggel 8 órától este 6 óráig. Délután 5 órakor szentórát tartunk. Iratkozzunk fel a sekrestyében, hogy mindig legyen valaki a templomban.

2020-ban bérmálás lesz templomunkban.
Jelentkezni lehet 17 éves kortól. Felnőttek is jelentkezhetnek, akik még nem bérmálkoztak.

Évközi 15. vasárnap
2019. július 14.

Július 22-én, hétfőn egésznapos szentségimádás lesz templomunkban reggel 8 órától este 6 óráig.
Délután 5 órakor szentórát tartunk.

2020-ban bérmálás lesz templomunkban. Jelentkezni lehet Márton atyánál vagy Péter atyánál.

Évközi 14. vasárnap
2019. július 7.

Urnatemetőnk ma 8-tól 1 óráig nyitva tart.

Júliusban és augusztusban hétköznapokon hétfőn, kedden és szerdán csak reggel fél 8-kor lesz szentmise, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig csak este 6 órakor.
Vasárnap és ünnepnapokon reggel fél 8-kor, délelőtt 9 órakor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

A kedves hívek az elmúlt vasárnapon 230.000 Ft-ot adtak az Egyház központi céljaira. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 13. vasárnap
2019. június 30.

Hétfőtől kezdve a hétköznapi misék rendje a következő:
Hétfőn, kedden és szerdán csak reggel fél 8-kor lesz szentmise, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig csak este 6 órakor.
Vasárnap és ünnepnapokon reggel fél 8-kor, délelőtt 9 órakor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Ezekben a napokban zajlik plébániánk nyári tábora, gondoljunk imádsággal a táborozókra!

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti szentmise előtt fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Urnatemetőnk jövő vasárnap, a hónap első vasárnapján nyitva lesz.

Karitász raktárunk augusztus 27-ig zárva tart. Nyáron a kedd délelőtti karitász ügyelet is szünetel.

Kedden, este 7 órától 8-ig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja
2019. június 23.
Templombúcsúnk ünnepe (Keresztelő Szent János születése)

A mai napon ünnepeljük templomunk búcsúját is.

Urnatemetőnk 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Pénteken Jézus Szentséges Szívének ünnepe lesz.

Szombaton Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe van.

Július 1-jén életbe lép a nyári miserend, amely július-augusztus hónapokra érvényes:
Vasárnaponként a déli és az esti 7 órai szentmisék elmaradnak.
Hétköznapokon hétfőn, kedden és szerdán csak reggel fél 8-kor lesz szentmise, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig csak este 6 órakor.

Karitász raktárunk június 24-től augusztus 27-ig zárva tart. Ezen idő alatt a kedd délelőtti karitász ügyelet is szünetel.

Július 4-én, csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Szentháromság vasárnapja
2019. június 16.

Ma jár le a húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje.

Szombaton, délután 5 órakor országos, egyórás szentségimádás lesz, amelyhez mi is csatlakozunk. Hívjuk és várjuk a kedves testvéreket!
Az esti, 6 órai szentmise után ünnepi zsolozsmát énekelünk.

Jövő vasárnap Úrnapja lesz, az Oltáriszentség ünnepe. Az úrnapi körmenetet a 9 órai szentmise után tartjuk.

Kérjük, hogy a héten, aki tud, gyűjtsön virágszirmokat, és azt adja le a sekrestyében.
Várjuk az idei elsőáldozó kislányokat, hogy kosárkából virágszirmot hintsenek a körmeneten. A körmenetre az elsőáldozó fiúkat is várjuk és, természetesen, a szentmisén részt vevő többi gyermeket is.

Ezen a napon, jövő vasárnap lesz templomunk búcsúja is.
A fél 11-es mise után agapéra várjuk a kedves testvéreket. Az agapéhoz édes és sós süteményeket köszönettel fogadunk.

Urnatemetőnk azon a napon 8-tól 1 óráig nyitva lesz.

Karitász raktárunk június 24-től augusztus 27-ig zárva tart.

A kedves testvérek az elmúlt vasárnapon 400.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető, valamint itt is olvasható már.

Pünkösdvasárnap
2019. június 9.

Holnap, Pünkösdhétfőn, templomunkban a szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek.

Ugyancsak holnap lesz a Karizmák ünnepe a máriaremetei templom kertjében. Mindenkit szeretettel várnak!

A tanévvégi hálaadást, a Te Deum-ot jövő vasárnap, a 9 órai szentmisén tartjuk.

Templomunk búcsúját június 23-án, vasárnap ünnepeljük. Urnatemetőnk ezen a napon nyitva lesz.

Urunk mennybemenetele
2019. június 2.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva lesz.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádást tartunk templomunkban.

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti szentmise előtt, fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Június 10-én, Pünkösdhétfőn lesz a Karizmák ünnepe a máriaremetei templom kertjében. Mindenkit szeretettel várnak!

Pünkösdhétfőn templomunkban a szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek.

A tanévvégi hálaadást, a Te Deum-ot június 16-án, vasárnap, a 9 órai szentmisén tartjuk.

Húsvét 6. vasárnapja
2019. május 26.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletes program a hirdetőtáblán, a szórólapokon és a plébánia honlapján.

Lányi Béla verbita szerzetes tart beszámolót többéves Fülöp- szigeteki missziójáról és a Cebu városában tartott Eucharisztikus Kongresszusról csütörtökön, délután fél 6-kor a plébánián. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Urnatemetőnk jövő vasárnap nyitva lesz.

A diákmise rejtvényének éves eredményhirdetését jövő vasárnap, a 9 órai szentmisén tartjuk.

Húsvét 5. vasárnapja
2019. május 19.

Templomunkban ma 56 gyermek járult az első szentáldozáshoz. Imádkozzunk értük, hogy mindig hűségesek maradjanak Jézushoz!

Májusban mindennap, délután fél 6-kor szentséges litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja május 30-án, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletes program a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Lányi Béla verbita szerzetes tart beszámolót többéves Fülöp- szigeteki missziójáról május 30-án, csütörtökön, délután ½ 6-kor a plébánián. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 580.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Húsvét 4. vasárnapja
2019. május 12.
Jó Pásztor vasárnapja, a hivatások világnapja

Májusban mindennap, délután fél 6-kor szentséges litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

A húsvéti időben minden szombaton esti zsolozsmát énekelünk a szentmise után.

Plébániánk nyári táborát június 28 - július 1. között tartjuk a verőcei Csattogó-völgyben. További információk a plébánia honlapján és Facebook-oldalán a jelentkezési lapon.
A táborba még lehet jelentkezni!

Az Apor Vilmos Idősek Klubja a korábban megadott időponttal ellentétben május 30-án, csütörtökön tartja összejövetelét. Részletes programot később adunk.

Húsvét 3. vasárnapja
2019. május 5.

Májusban mindennap, délután fél 6-kor szentséges litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Urnatemetőnk a mai napon az építkezés miatt nem látogatható.

Kedden
- délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.
- este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.
- az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádást tartunk a templomban.

Csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

A húsvéti időben minden szombaton esti zsolozsmát énekelünk a szentmise után.

Plébániánk nyári táborát június 28 - július 1. között tartjuk a verőcei Csattogó-völgyben. Elhelyezés faházakban, teljes ellátással. További információ és árak a plébánia honlapján és Facebook-oldalán a jelentkezési lapon.
Kérjük, hogy a jelentkezési lapot azok is töltsék ki, akik már befizették a tábori előleget.
Korlátozott számban vannak még helyek, így még azok is jelentkezhetnek, akik eddig nem tették!
Minden régi és új táborozót szeretettel várunk!

Május 19-én, vasárnap, a 9 órai szentmisén elsőáldozás lesz templomunkban. Az ülőhelyeket elsősorban az 56 gyermek és hozzátartozóik részére kívánjuk biztosítani. Kérjük, hogy aki teheti, ezen a vasárnapon másik szentmisére jöjjön.

Húsvét 2. vasárnapja
2019. április 28.
Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

Májusban mindennap délután fél 6-kor szentséges litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Most kedden, reggel 8 órára segítőket várunk közösségi házunk takarítására. Vödröt, felmosószereket hozzunk!

Elsőpéntek lesz a héten.

Május 5-én, elsővasárnapon urnatemetőnk nem látogatható az építkezés miatt.

Május 9-én, csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Azok számára, akik jövőre szeretnék elsőáldozásra bocsátani a most 2. osztályos vagy idősebb gyermekeiket, hirdetjük, hogy az Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén rendezett országos elsőáldozáshoz fogunk csatlakozni, 2020. szeptemberében. Biztatjuk a családokat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel! Kérjük a szülőket, hogy jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében, ahol részletes tájékoztatást is adunk.

Húsvétvasárnap
2019. április 21.

Kegyelmekben gazdag, áldott Húsvétot kívánunk a kedves testvéreknek!

Urnatemetőnk ezen a napon 8-tól 1 óráig nyitva tart.

Húsvéthétfőn reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

A plébánia segítséget kér a pénteki lomtalanításhoz. Este fél 7-re vágják a segítőket.

Azok számára, akik jövőre szeretnék elsőáldozásra bocsátani a most 2. osztályos vagy idősebb gyermekeiket, hirdetjük, hogy az Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén rendezett országos elsőáldozáshoz fogunk csatlakozni, 2020. szeptemberében. Ez egy nagy lehetőség gyermekeink számára! Kérjük a szülőket, hogy jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében, ahol részletes tájékoztatást is adunk.

A kedves testvérek az elmúlt vasárnap 500.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésesre. Isten fizesse meg adományaikat!

Virágvasárnap
2019. április 14.

Most hétfőn, kedden és szerdán az esti szentmise keretében lesz a triduum. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket dr. Gájer László atya tartja. Vegyünk részt minél többen a nagyböjti készületnek ezeken az alkalmain!

A gyóntatás rendje: hétfőn, kedden és szerdán az esti szentmise alatt, nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 7 órától 9 óráig. Az esti szertartások alatt nem lesz gyóntatás.

Nagycsütörtökön a szentmise az utolsó vacsora emlékére este 6 órakor kezdődik, a szertartás végeztével kb. fél 8-kor lamentációt énekelünk. A templom este 10 óráig lesz nyitva.

Nagypénteken délután 3 órakor keresztutat végzünk, a szertartások és a passió este 6 órakor kezdődnek. fél 8-kor lamentációt énekelünk. A templom este 9 óráig lesz nyitva.

Nagypéntek szigorú böjti nap, 18 és 60 éves kor között csak háromszor lehet enni, egyszeri jóllakással. Szigorú hústilalom van.

Nagyszombaton reggel 7 órától este fél 7-ig van lehetőség a Szentsír-látogatásra.
A szertartások este 7 órakor kezdődnek, szentmise, majd feltámadási körmenet.

Húsvétvasárnap a reggeli fél 8-as és a 9 órai szentmisék után ételszentelés lesz.

Urnatemetőnk ezen a napon 8-tól 1 óráig nyitva tart.

Húsvéthétfőn reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Nagyböjt 5. vasárnapja
2019. április 7.

Urnatemetőnk ma 8-tól 1 óráig nyitva van.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletes tájékoztató a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt. Mindenkit szeretettel várunk!

Pénteken fáklyás keresztút lesz a budaörsi Kálvárián a ministránsok és a gitárosok szervezésében. Találkozás este fél 7-kor itt, a plébánián, a keresztút negyed 8-kor kezdődik. Kérjük az autósokat, hogy gondoljanak azokra, akik gyalog vannak, és jöjjenek ide a találkozási helyre, hogy el tudják vinni őket is.

Ebben az évben is szeretnénk megajándékozni sütemény csomagokkal a Mártonhegyi úton lévő Idősek otthona lakóit. Kérjük, hogy aki erre a célra fel tud ajánlani süteményt, szombaton vasárnap a sekrestyébe adja le adományát. Kérjük, a cukorbetegekre, gluténérzékenyekre is gondoljanak!

Jövő vasárnap Virágvasárnap lesz, a nagyhét kezdete. Az ünnepélyes barkaszentelést és körmenetet a 9 órai szentmisén tartjuk. A kórus a 9 órai és a fél 11 órai szentmiséken énekli a passiót.

Nagyhétfőn, nagykedden és nagyszerdán az esti szentmise keretében lesz a triduum. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket dr. Gájer László atya tartja. Vegyünk részt minél többen a nagyböjti készületnek ezeken az alkalmain.

Azok számára, akik jövőre szeretnék elsőáldozásra bocsátani a most 2. osztályos vagy idősebb gyermekeiket, hirdetjük, hogy az Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén rendezett országos elsőáldozáshoz fogunk csatlakozni, 2020. szeptemberében. Ez egy nagy lehetőség gyermekeink számára! Kérjük a szülőket, hogy jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében, ahol részletes tájékoztatást is adunk.

Nagyböjt 4. vasárnapja
„Laetare” vasárnap – az öröm vasárnapja
2019. március 31.

A mai napon lehet még adományokat hozni a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtésre. Az adományok a templom bal oldali bejáratánál lévő asztalokra helyezhetők el.

A mai naptól a vasárnap esti szentmisék 6 és 7 órakor kezdődnek.

Kedden délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart; este a felnőtteknek lesz keresztény tanítás; az esti szentmisét követően pedig 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Elsőpéntek lesz a héten.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja április 11-én, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletes tájékoztató a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Április 12-én, pénteken fáklyás keresztút lesz a budaörsi Kálvárián a ministránsok és a gitárosok szervezésében. Találkozás este fél 7-kor itt, a plébánián, a keresztút negyed 8-kor kezdődik. Kérjük az autósokat, hogy gondoljanak azokra, akik gyalog vannak, és jöjjenek ide a találkozási helyre, hogy el tudják vinni őket is.

Ebben az évben is szeretnénk megajándékozni sütemény csomagokkal a Mártonhegyi úton lévő Idősek otthona lakóit. Kérjük, hogy aki erre a célra fel tud ajánlani süteményt, április 13-án, szombaton vagy 14-én, vasárnap a sekrestyébe adja le adományát. Kérjük, hogy a cukorbetegekre is gondoljanak!

Azok számára, akik jövőre szeretnék elsőáldozásra bocsátani a most 2. osztályos vagy idősebb gyermekeiket, hirdetjük, hogy az Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén rendezett országos elsőáldozáshoz fogunk csatlakozni, 2020. szeptemberében. Ez egy nagy lehetőség gyermekeink számára! Kérjük a szülőket, hogy jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében, ahol részletes tájékoztatást is adunk.

Jövő vasárnap a szentföldi keresztények javára lesz országos gyűjtés.

Nagyböjt 3. vasárnapja
2019. március 24.

Vasárnap este 7 órakor gitáros áhítat lesz, az elmélkedéseket Berta László atya tartja. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Holnaptól jövő vasárnapig lehet adományokat hozni a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtésre. Az adományok a templom bal oldali bejáratánál lévő asztalokra helyezhetők el.

Hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz.

Jövő vasárnapra virradóan az órákat egy órával előbbre állítjuk. Vasárnaptól az esti szentmisék már 6 és 7 órakor kezdődnek. Az esti 7 órai szentmise lesz az ifjúsági, gitáros mise.

Jövő vasárnap, a 9 órai szentmisén mutatjuk be a közösségnek a leendő elsőáldozóinkat. Kísérjük imádsággal felkészülésüket! Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy azon a szentmisén az első padokat a bemutatásra kerülő gyermekek számára tartjuk fenn.

Nagyböjt 2. vasárnapja
2019. március 17.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Nagyböjtben minden pénteken, délután negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot végzünk.

Szombatonként az esti szentmise után vesperást énekelünk.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Mátyás király és az Egyház kapcsolatáról tart vetítettképes előadást Jakab Péter történész. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt. Minden érdeklődőt szertettel várunk!

Nagyböjti gitáros áhítat lesz jövő vasárnap, este 7 órakor. Az elmélkedéseket Berta László atya, plébániai kormányzó tartja. Mindenkit hívunk és várunk!

A Püspöki Kar idén is meghirdeti a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést „Tartós szeretet” címmel. Az adományok a jövő vasárnaptól, márc. 24-31. között helyezhetők el a templomban, az asztalon.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 500.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Nagyböjt 1. vasárnapja
2019. március 10.

Nagyböjtben minden pénteken, délután negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk.

Szombatonként az esti szentmise után vesperást énekelünk.

Az Apor Vilmos Idősek Klubjamárcius 21-én, csütörtökön délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. A Mátyás király-emlékév kapcsán Mátyás király és az Egyház kapcsolatáról tart vetítettképes előadást Jakab Péter történész. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon. Minden érdeklődőt szertettel várunk!

Nagyböjti gitáros áhítat lesz március 24-én, vasárnap, este 7 órakor. Az elmélkedéseket Berta László atya, plébániai kormányzó tartja. Mindenkit hívunk és várunk!

A Főegyházmegye Egyházmegyei Ifjúsági Tábort hirdet 2019. július 11-13. között, a verőcei Csattogó-völgyben. Szeretettel várják a 8-12. osztályos fiatalokat, különösen azokat, akik nem tagjai plébániai csoportoknak. Érdeklődni a hitoktatóknál, illetve jelentkezni az EMIT 2019 Facebook-oldalon lehet.
Jelentkezési határidő: március 20.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető.

Évközi 8. vasárnap
2019. március 3.

Urnatemetőnk ma 8-tól 1 óráig nyitva tart.

Könyvtárunk a szokott időben, kedden, délután 4-től fél 6-ig nyitva lesz.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádásra van lehetőség templomunkban.

Szerdán Hamvazószerda lesz, a nagyböjt kezdete. Szigorú böjti nap, 18 és 60 éves kor között háromszor lehet étkezni, egyszeri jóllakással. Ezen a napon szigorú hústilalom van 14 éves kortól.
A szentmisék reggel ½ 8-kor és este 6 órakor lesznek.

Nagyböjtben minden pénteken, délután negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot tartunk.

Ugyancsak nagyböjtben, minden szombaton, az esti szentmise után vesperást énekelünk.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 450.000 Ft-ot adtak a katolikus iskolák javára. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 7. vasárnap
2019. február 24.

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti szentmise előtt, fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Szombaton, egésznapos szentségimádás lesz templomunkban, reggel 8 –tól este 6 óráig. Délután 5 órakor szentórát tartunk.
Iratkozzunk föl a sekrestyében vagy a plébánián, hogy mindig legyen valaki a templomban!

Évközi 6. vasárnap
2019. február 17.

Még a mai napon lehet jelentkezni a plébánia nyári táborába. A tábort június 28. péntektől - július 1. hétfőig tartjuk a verőcei Csattogó-völgyben. Elhelyezés családonként faházakban, teljes ellátással.
Jelentkezés 5.000 Ft / fő előleg befizetésével és a sekrestyében található űrlap kitöltésével.

Elhunyt egykori sekrestyésünk, dr. Schimmer Józsefné Cilike temetése holnap, hétfőn, délelőtt 11 órakor lesz a Béke téren, az angyalföldi Szent László-templom urnatemetőjében.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián, melynek keretében Vukics Norbert rendőrzászlós tart előadást a környékünkön is gyakori trükkös csalások és lopások megelőzéséről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Képviselőtestületi ülés lesz csütörtökön, este 7 órakor a plébánián.

Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz országos gyűjtés.

Március 2-án, szombaton, egésznapos szentségimádás lesz templomunkban, reggel 8–tól este 6 óráig. Délután 5 órakor szentórát tartunk.
Iratkozzunk föl a sekrestyében vagy a plébánián, hogy mindig legyen valaki a templomban!

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 550.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 5. vasárnap
2019. február 10.

A Betegek Világnapjához kapcsolódva jövő vasárnap, a fél 11-es szentmisén kiszolgáltatjuk a betegek szentségét. A szentség felvételének feltétele a kegyelmi állapot és a tényleges betegség. Jelentkezni lehet a sekrestyében vagy a plébánián.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja február 21-én, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián, melynek keretében Vukics Norbert rendőrzászlós tart előadást a környékünkön is gyakori trükkös csalások és lopások megelőzéséről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Képviselőtestületi ülés lesz február 21-én, csütörtökön, este 7 órakor a plébánián.

Plébániánk nyári táborát június 28. péntektől - július 1. hétfőig tartjuk a verőcei Csattogó-völgyben. Elhelyezés családonként faházakban, teljes ellátással. Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne 3 napot tölteni velünk a nyár elején!
Jelentkezni 5.000 Ft / fő előleg befizetésével a sekrestyében található űrlap kitöltésével lehet.
Jelentkezési és előleg fizetési határidő: február 17. vasárnap.

Fájdalommal tudatjuk, hogy egykori sekrestyésünk, dr. Schimmer Józsefné Cilike 79 éves korában, február 2-án váratlanul elhunyt. 1987-1996 között végezte szolgálatát templomunkban. Emlékét szeretettel megőrizzük.
Temetése február 18-án, hétfőn, délelőtt 11 órakor lesz az angyalföldi Szent László-templom urnatemetőjében.

Évközi 4. vasárnap
2019. február 3.

Urnatemetőnk a mai napon 8-tól délután 1 óráig nyitva tart.

A mai napon minden szentmise után Balázs-áldást adunk.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádást tartunk.

A Betegek Világnapjához kapcsolódva február 17-én, vasárnap, a fél 11-es szentmisén kiszolgáltatjuk a betegek szentségét. A szentség felvételének feltétele a kegyelmi állapot és a tényleges betegség.
Jelentkezni lehet a sekrestyében vagy a plébánián.

Plébániánk nyári táborát június 28. péntektől - július 1. hétfőig tartjuk a verőcei Csattogó-völgyben. Elhelyezés családonként faházakban, teljes ellátással.
Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne 3 napot tölteni velünk a nyár elején!
Jelentkezni 5.000 Ft / fő előleg befizetésével a sekrestyében található űrlap kitöltésével lehet.
Jelentkezési és előleg fizetési határidő: február 17. vasárnap.

Évközi 3. vasárnap
2019. január 27.

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti mise előtt, fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Szombaton Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz. A körmenetet az esti 6 órai szentmisén tartjuk. Gyertyát hozzunk magunkkal!

Évközi 2. vasárnap
2019. január 20.

Az ökumenikus imahét január 20-án kezdődik. A mi templomunkban január 22-én, kedden, este 7 órakor lesz a közös imádság, melyet Makláry Ákos görögkatolikus parókus vezet.
Kérjük, hogy az agapéhoz édes vagy sós süteményekkel járuljanak hozzá.

Mi pedig január 23-án, szerdán este 7 órára megyünk a Böszörményi úti református templomba, ahol Péter atya lesz az igehirdető.

Kedden este a felnőtt katekézis elmarad.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 600.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Köszönjük adományaikat!

Urunk megkeresztelkedése
2019. január 13.

Az ökumenikus imahét január 20-án kezdődik. A mi templomunkban január 22-én, kedden, este fél 7 órakor lesz a közös imádság, melyet Makláry Ákos görögkatolikus parókus vezet.
Mi pedig január 23-án, szerdán este fél 7 órára megyünk a Böszörményi úti református templomba.

Csütörtökön délután 5 órára várjuk a gyerekeket a templomba az elsőáldozási előkészítőre.

Vízkereszt ünnepe
2019. január 6.

Urnatemetőnk ma 8-tól 1 óráig nyitva van.

A héten folytatódik a hitoktatás.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Kedden, az esti misét követően 8 óráig csendes szentségimádást tartunk a templomban.

Jövő héten kertünk rendezésére gyűjtünk.

Szent Család vasárnapja
2018. december 30.

Az év végi hálaadást holnap, hétfőn, este 6 órakor tartjuk.

Kedden Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe, parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk.

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti szentmise előtt, fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Advent 4. vasárnapja
2018. december 23.

Hétfőn reggel 6 órakor még lesz Rorate-szentmise.

Holnap délután 3 órakor pásztorjáték lesz a templomban. Az éjféli mise előtt 11 órakor virrasztó zsolozsmát énekelünk.

Karácsony napja parancsolt ünnep, vasárnapi miserendet tartunk.
Az esti 6 órai szentmise után közös karácsonyi éneklésre várják a kedves testvéreket a gitárosok.

Urnatemetőnk karácsony napján 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

December 26-án, Karácsony másnapján a szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek.

Szombaton délelőtt a Mátyás-templomba látogatunk, ahol tárlatvezetéssel megnézzük a „Mátyás király és az Egyház” című kiállítást. Találkozás 10:45-kor a Mátyás-templom oldalbejáratánál. A belépés ingyenes. Minden korosztályt várunk! Részletek a hirdetőtáblán és itt.

Jövő vasárnap a Szent Család ünnepe lesz. Megáldjuk a 25, 50 és a 60 éve kötött házasságokat. Jelentkezni lehet a plébánián vagy a sekrestyében.

Az év végi hálaadást december 31-én, hétfőn, este 6 órakor tartjuk.

Karitász csoportunk december 18. és január 23. között téli szünetet tart. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Naptárak kaphatók a sekrestyében.

A kedves testvérek 400.000 Ft-ot adtak plébániánk szegényeinek támogatására. Isten fizessem meg adományaikat!

Advent 3. vasárnapja
Gaudete (az örvendezés) vasárnapja
2018. december 16.

Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk süteménycsomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra tud felajánlani süteményt, az még a mai napon adja le a sekrestyében. Kérjük, gondoljanak a cukorbetegekre is.

A múlt vasárnap elvitt borítékokban a rászorulóink támogatására szánt adományokat ma, a perselyezéskor kérjük odaadni.

Karitász csoportunk december 18. és január 23. között téli szünetet tart. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

December 21-én, pénteken, este 18:45-re szeretettel várjuk a gyermekeket – minden korosztályból – a templomba a ministránsok, a cserkészek és a szkólások által rendezett közös karácsonyi együttlétre.

December 24-én, hétfőn, délután 3 órakor pásztorjáték lesz a templomban. Az éjféli mise előtt 11 órakor virrasztó zsolozsmát énekelünk.

Az Ismerd meg! - program keretében december 29-én, szombaton délelőtt a Mátyás-templomba látogatunk, ahol megnézzük a „Mátyás király és az Egyház” című kiállítást. Találkozás 10:45-kor a templom oldalbejáratánál. A belépés ingyenes. Minden korosztályt várunk! Részletek a hirdetőtáblán és itt.

Naptárak kaphatók a sekrestyében.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 550.000 Ft-ot adtak kertünk felújítására. Isten fizesse meg adományaikat!

Advent 2. vasárnapja
2018. december 9.

Ma van a plébánián a karitász jótékonysági vására.

Ma este 7 órakor lesz a gitáros áhítat, vendégünk Gájer László atya.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja most csütörtökön, délután 3 órakor tartja adventi-karácsonyi klubdélutánját. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt. Mindenkit szeretettel várunk!

A mai napon borítékokat találnak a bejáratnál. Jövő vasárnap egyházközségünk rászorulóinak támogatására gyűjtünk, a borítékokat akkor kérjük visszahozni.

Adventben minden hétfőn, szerdán és szombaton reggel 6 órakor Rorate-szentmisét mondunk.

Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk sütemény csomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra tud felajánlani süteményt, az december 15-én szombaton vagy 16-án vasárnap adja le a sekrestyében. Kérjük, gondoljanak a cukorbetegekre is.

Karitász csoportunk december 18. és január 23. között téli szünetet tart. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Naptárak kaphatók a sekrestyében.

Advent 1. vasárnapja
2018. december 2.

A mai napon a szentmisék előtt és után adventi koszorúkat árusítunk a plébánián.
Urnatemetőnk ma 8-tól 1 óráig nyitva tart.

Kedden, az esti szentmisét követően csendes szentségimádást tartunk este 8 óráig.

Csütörtökön, délután 5 órakor a Mikulás jön a gyerekekhez a templomban.

Advent szombatjain az esti szentmise után vesperást énekelünk.

Adventben minden hétfőn, szerdán és szombaton reggel 6 órakor Rorate-szentmisét mondunk.

Adventi gitáros áhítat lesz jövő vasárnap, az esti 6 órai szentmise után. Vendégünk dr. Gájer László atya, tanszékvezető egyetemi tanár. Mindenkit szeretettel várunk!

Karitász csoportunk idei jótékonysági karácsonyi vásárát december 9-én tartja, amelyre várjuk ép, tiszta ajándéktárgyak, játékok, könyvek felajánlását december 8-ig. Az adományok a sekrestyében, illetve a karitász raktárban adhatók le.

Jövő vasárnapig tartó gyűjtést rendezünk a kárpátaljai gyerekek javára. A gyerekek számára szilárd élelmiszert, könyveket, CD-ket és DVD-ket lehet hozni a templomban felállított asztalra.

A Szállást keres a Szent Család imaláncba lehet még jelentkezni a sekrestyében.

Naptárak kaphatók a sekrestyében.

Jövő vasárnap kertünk rendezésére gyűjtünk.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető.

Évközi 34. vasárnap
Krisztus a Mindenség Királya
2018. november 25.

Könyvtárunk hétfőn 4-től fél 6-ig nyitva tart.

A Schola szervezésében szombaton délelőtt lesz az eladásra szánt adventi koszorúk kötése a plébánián. Segítőket szeretettel várunk!

Az elmúlt néhány évben hagyománnyá vált plébániánkon is a Szállást keres a Szent Család-lánc kedves szokása. A lánc célja az adventi lelki előkészület segítésén túl az is, hogy a plébánia családjai közelebb kerüljenek egymáshoz. Jelentkezni lehet hétköznapokon Hernádyné Szemere Ritánál, hétvégén pedig a sekrestyében.

Advent szombatjain az esti szentmise után vesperást énekelünk, most szombaton lesz az első gyertyagyújtás.

Adventben minden hétfőn, szerdán és szombaton reggel 6 órakor Rorate-szentmisét mondunk.

Jövő vasárnapig tartó gyűjtést rendezünk a kárpátaljai gyerekek javára. A gyerekek számára szilárd élelmiszert, könyveket, CD-ket és DVD-ket lehet hozni a templomban felállított asztalra.

Szent Miklós püspök látogat el a gyerekekhez a templomba december 6-án, csütörtökön, délután 5 órakor.

Karitász csoportunk idei jótékonysági karácsonyi vásárát december 9-én tartja, amelyre várjuk ép, tiszta ajándéktárgyak, játékok, könyvek felajánlását december 8-ig. Az adományok a sekrestyében, illetve a karitász raktárban adhatók le.

Adventi gitáros áhítat lesz december 9-én, vasárnap, az esti 6 órai szentmise után. Vendégünk dr. Gájer László atya, tanszékvezető egyetemi tanár. Mindenkit szeretettel várunk!

Az elmúlt vasárnap 480.000 Ft-ot adtak a kedves testvérek a Katolikus Karitász céljaira, Isten fizesse meg az adományaikat!

Évközi 33. vasárnap
2018. november 18.

Kedden, este fél 7-kor bérmálási előkészítő lesz a templomban.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

Szombaton, este 6 órakor bérmálás lesz templomunkban. A bérmálás szentségét dr. Erdő Péter bíboros úr szolgáltatja ki.

Szombaton, délután 4 és 5 óra között tartjuk meg az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként meghirdetett szentségimádást. Mindenkit szeretettel várunk!

A Schola szervezésében lesz adventi családi koszorúkötés most szombaton délelőtt a plébánián. Az eladásra szánt koszorúkat pedig december 1-én, szombaton kötjük, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Az elmúlt néhány évben hagyománnyá vált plébániánkon is a Szállást keres a Szent Család-lánc kedves szokása. Miközben az egymást felkereső családok szállást keresnek a megszületendő Jézusnak, megajándékozzák egymást az Ő szeretetével. A lánc célja az adventi lelki előkészület segítésén túl az is, hogy a plébánia családjai közelebb kerüljenek egymáshoz. Jelentkezni lehet hétköznapokon Hernádyné Szemere Ritánál, hétvégén pedig a sekrestyében.

A mai naptól december 2-ig gyűjtést rendezünk a kárpátaljai gyerekek javára. A gyerekek számára szilárd élelmiszert, könyveket, CD-ket és DVD-ket lehet hozni a templomban felállított asztalra.

Karitász csoportunk idei jótékonysági karácsonyi vásárát december 9-én tartja, amelyre várjuk ép, tiszta ajándéktárgyak, játékok, könyvek felajánlását december 8-ig. Az adományok a sekrestyében, illetve a karitász raktárban adhatók le.

Az elmúlt vasárnap 500.000 Ft-ot adtak a kedves testvérek kertünk rendezésére, Isten fizesse meg az adományaikat!

Évközi 32. vasárnap
2018. november 11.

Szombaton, este 7 órakor a „Babits-oratórium előadása lesz templomunkban, zenekari, énekkari feldolgozásban Pattantyús Károly vezényletével. Mindenkit szeretettel várunk!

Jövő vasárnap a Katolikus Karitász javára lesz országos gyűjtés.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja november 22-én, csütörtökön délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

November 24-én, szombaton, este 6 órakor bérmálás lesz templomunkban. A bérmálás szentségét dr. Erdő Péter bíboros úr szolgáltatja ki.

Az Eucharisztikus Kongresszusra készülve idén is meghirdetik Krisztus Király ünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton, este a világméretű szentségimádást, amelyhez mi is csatlakozunk. Az aznap esti bérmálás miatt azonban templomunkban délután 4-től 5 óráig lesz a szentségimádás. A tavalyi nagyszámú részvételhez hasonlóan most is várjuk a kedves testvéreket.

December 1. munkanap lesz, ezért az adventi családi koszorúkötést november 24-én, szombaton délelőtt tartjuk a plébánián. A Karitász támogatására, eladásra szánt koszorúkat pedig december 1-jén, szombaton kötjük.

Évközi 31. vasárnap
2018. november 4.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Kedden,
- délután 4 órától fél 6-ig könyvtárunk nyitva lesz;
- este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz;
- az esti szentmisét követően este 8 óráig csendes szentségimádást tartunk a templomban.

Csütörtökön, este 7 órakor az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleinek megbeszélést tartunk a plébánián.

Pénteken délután 3 órakor ünnepi műsorral egybekötött koszorúzást lesz az Apor Vilmos-szobornál. Mindenkit szeretettel várnak!

November 17-én, szombaton, este 7 órakor „Babits oratórium” előadása lesz templomunkban, zenekari, énekkari feldolgozásban. Mindenkit szeretettel várunk!

Évközi 30. vasárnap
2018. október 28.

A mai naptól a vasárnap esti szentmisék 5 és 6 órakor kezdődnek. A 6 órai lesz az ifjúsági, gitáros szentmise.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Csütörtökön Mindenszentek ünnepe lesz, parancsolt ünnep.
Vasárnapi miserendet tartunk.

Pénteken Halottak napja. A szentmiséket reggel fél 8-kor és este 6 órakor tartjuk. Az esti 6 órai szentmise végén lesz a halottakért mondott közös imádság.

Urnatemetőnk Mindenszentek ünnepén és Halottak napján reggel 8-tól este 6 óráig nyitva tart.
Az elnyerhető búcsúk rendje a hirdetőtáblán elolvasható.

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti szentmise előtt, fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleinek november 8-án, csütörtökön, este 7 órakor megbeszélést tartunk a plébánián. Akik még nem adták le a jelentkezési lapot, kérjük, hogy ezt október 30-ig tegyék meg.

Az elmúlt vasárnap a missziós gyűjtésre a kedves testvérek 400.000 Ft-ot adtak. Isten fizesse meg adományaikat!.

Évközi 29. vasárnap
2018. október 21.

Kedden, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 450.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

A hétvégén, szombatról vasárnapra virradóan egy órával visszaállítjuk az órát. Jövő vasárnaptól az esti szentmisék már 5 és 6 órakor lesznek. Az esti 6 órai lesz az ifjúsági, gitáros szentmise.

Évközi 28. vasárnap
2018. október 14.

Októberben mindennap negyed 6-tól rózsafüzért imádkozunk, majd utána szentséges litániát mondunk a Szűzanya tiszteletére.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja most szerdán tartja összejövetelét délután 3 órától a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

Karitász raktárunk péntekenként fél 5-től fél 7-ig nyitva lesz.

A „Felsőkrisztina” újság pályázatot hirdetett az újság fejlécének megújítására. A pályázatok beadási határideje október 31. A kiírás az újságban és itt is megtalálható. Várjuk a pályázatokat!

Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a missziók javára.

Évközi 27. vasárnap
2018. október 7.

Októberben mindennap negyed 6-tól rózsafüzért imádkozunk, majd utána szentséges litániát mondunk.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Hétfőn Magyarok Nagyasszonya ünnepe lesz.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.

Kedden, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Karitász raktárunk október 12-től péntekenként fél 5-től fél 7-ig nyitva lesz.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja október 17-én, szerdai napon tartja összejövetelét délután 3 órától a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

Elsőáldozásra lehet jelentkezni, azokat a 3. osztályos vagy idősebb gyermekeket várjuk, akik már legalább két éve tanulnak hittant. Jelentkezési lapot az iskolai hitoktatóktól, illetve a sekrestyében lehet kapni. Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük jövő májusban a mi templomunkban legyen elsőáldozó, az adatlapot kitöltve október 30-ig adják le jelentkezésüket.
A szülők részére november 8-án, csütörtökön, este 7 órakor megbeszélést tartunk a plébánián.

Jövő vasárnap kertünk rendezésére gyűjtünk.

Évközi 26. vasárnap
2018. szeptember 30.

Októberben mindennap negyed 6-tól rózsafüzért imádkozunk, majd utána szentséges litániát mondunk.

Kedden, az esti misét követően 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Elsőpéntek lesz a héten.

Elsőáldozásra lehet jelentkezni. Jelentkezési adatlapot az iskolai hitoktatóktól, illetve a sekrestyében lehet kapni. Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy – legalább harmadik osztályos – gyermekük jövő májusban elsőáldozó legyen, az adatlapot kitöltve október 30-ig adják le jelentkezésüket.
A szülők részére november 8-án, csütörtökön, este 7 órakor megbeszélést tartunk a plébánián.

Évközi 25. vasárnap
2018. szeptember 23.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.

Kedden, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Október 4-én, csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Évközi 24. vasárnap
2018. szeptember 16.

A plébániai hitoktatás a héten kezdődik:
Hétfőn, este 18:45-től középiskolásoknak lesz hittan.
Kedden, este fél 7-től a felnőtteknek lesz keresztény tanítás.
Csütörtökön, este 18:45-től ifjúsági hittan lesz.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órától tartja összejövetelét, melynek keretében a gazdagréti Szent Angyalok-templomba látogatunk. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt találhatók.

Az új képviselőtestület tagjainak eskütétele jövő vasárnap a fél 11-es szentmisén lesz.

Közösségeink új tagokat várnak:
Énekkarunk szeretettel vár új tagokat. Jelentkezni a pénteki kóruspróbák alkalmával vagy a vasárnapi szolgálatok után lehet Tőkés Tünde karvezetőnél. A gyerekek kóruspróbája pénteken este 6-tól, a fiatalok-felnőttek próbája pénteken 7 órától kezdődik.
A Baba-Mama Klub minden szerdán délelőtt 10-12 óra között várja az óvodás kor alatti babákat és édesanyjukat, valamint kismamákat is.
A Gitáros Együttes szeretettel hívja soraiba mindazokat, akik szeretnének egy fiatalos közösséghez tartozni, valamint szeretnek hangszeren játszani és/vagy énekelni, ezáltal pedig dicsőíteni az Urat! Jelentkezni lehet a vasárnap esti gitáros misék után vagy a próbák ideje alatt, szerda este 8 órától.
A Zsolozsma-kör minden szerdán, az esti mise után vár felnőtteket bármely korosztályból a zsolozsma közös imádkozására és ennek az imaformának a mélyebb megismerésére.
Valamennyi foglalkozásra a plébánia nagytermében kerül sor.

A Szalézi Szent Ferenc Kollégium szeretettel várja a 8-10 éves lelkes ministrálni vágyókat, akik már voltak vagy idén lesznek elsőáldozók. Jelentkezni a vasárnapi 9 órai szentmisék után lehet, illetve a hirdetőtáblán megadott elérhetőségeken.

Évközi 23. vasárnap
2018. szeptember 9.

A héten szerdán Szűz Mária Szent Nevének, pénteken a Szent Kereszt Felmagasztalásának, szombaton pedig a Fájdalmas Szűzanyának az ünnepe lesz.

A plébániai hitoktatás a következők szerint kezdődik:
Kedden, este fél 7-től folytatódik a bérmálási előkészítő.
Szeptember 17-én, hétfőn, este 18:45-től középiskolai hittan lesz.
Szeptember 18-án, kedden, este fél 7-től a felnőtteknek lesz keresztény tanítás.
Szeptember 20-án, csütörtökön, este 18:45-től ifjúsági hittan.

Könyvtárunk kedden délután 4 órától fél 6-ig nyitva tart.

Az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében most szombaton, este 19 órától templomunk énekkara, valamint az Országos Széchenyi Könyvtár énekkara Liszt: Via Crucis című művét adja elő templomunkban. Közreműködik a Hegyvidéki Kamarazenekar, vezényel Gémesi Géza. A mű elhangzása közben Pákozdi István atya tart elmélkedést.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja szeptember 20-án, csütörtökön, délután 3 órától tartja összejövetelét, melynek keretében a gazdagréti Szent Angyalok templomba látogatunk. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt találhatók.

Az új képviselőtestület tagjainak eskütétele szeptember 23-án, vasárnap a fél 11-es szentmisén lesz.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető. Mostani számunkban pályázatot hirdetünk az újság fejlécének megújítására, részletek a lapban találhatók.

Közösségeink új tagokat várnak:

A Baba-Mama Klub minden szerdán délelőtt 10-12 óra között várja az óvodás kor alatti babákat és édesanyjukat, valamint kismamákat is.

A Gitáros Együttes szeretettel hívja soraiba mindazokat, akik szeretnének egy fiatalos közösséghez tartozni, valamint szeretnek hangszeren játszani és/vagy énekelni, ezáltal pedig dicsőíteni az Urat! Jelentkezni lehet a vasárnap esti gitáros misék után vagy a próbák ideje alatt, szerda este 8 órától.

A Zsolozsma-kör minden szerdán, az esti mise után vár felnőtteket bármely korosztályból a zsolozsma közös imádkozására és ennek az imaformának a mélyebb megismerésére.
Valamennyi foglalkozásra a plébánia nagytermében kerül sor.

Évközi 22. vasárnap
2018. szeptember 2.

Szeptember elsejétől visszaáll a megszokott miserend: hétköznap reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek a szentmisék, a mai vasárnaptól pedig újra van déli 12-es és esti 7 órás szentmise.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva van.

Kedden, az esti szentmisét követően 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Elsőpéntek lesz a héten. Az esti szentmise előtt fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

A tanévnyitó Veni Sancte-t jövő vasárnap a 9 órai szentmisén tartjuk.

A középiskolás hittan hétfőnként 18:45-től 19:45-ig lesz a plébánián, első alkalom szeptember 10-én, hétfőn lesz.
Ifjúsági hittan csütörtökönként 18:45-től 19:45-ig lesz, első alkalom szeptember 13.
Az első bérmálási előkészítő szeptember 11-én, kedden, este fél 7-kor lesz.
Felnőtteknek szóló hittan szeptember 18-án, kedden, este fél 7-kor kezdődik. Ez a hitoktatás kéthetenként lesz.

Az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében szeptember 15-én, szombaton, este 19 órától templomunk énekkara, valamint az Országos Széchenyi Könyvtár énekkara Liszt: Via Crucis című művét adja elő templomunkban. Közreműködik a Hegyvidéki Kamarazenekar, vezényel Gémesi Géza. A mű elhangzása közben Pákozdi István atya tart elmélkedést.

Az új képviselőtestület tagjainak eskütétele szeptember 23-án, vasárnap a fél 11-es szentmisén lesz.

Évközi 21. vasárnap
2018. augusztus 26.

Szeptember elsejétől visszaáll a megszokott miserend: hétköznap reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek a szentmisék, jövő vasárnaptól pedig újra lesz déli 12-es és esti 7 órás szentmise.

A tanévnyitó Veni Sancte-t szeptember 9-én, vasárnap a 9 órai szentmisén tartjuk.

Az első bérmálási előkészítő szeptember 11-én, kedden, este fél 7-kor lesz.

Felnőtteknek szóló hittan szeptember 18-án, kedden, este fél 7-kor kezdődik. Ez a hitoktatás kéthetenként lesz.

Évközi 20. vasárnap
2018. augusztus 19.

Hétfőn Szent István király ünnepe lesz.
A szentmiséket reggel fél 8-kor és este 6 órakor tartjuk.

Örömmel hirdetjük, hogy Szent István király ünnepe alkalmából plébánosunk, Márton atya a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Dr. Kovács Ádám, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának dékánhelyettese, egyetemi docens, plébániánk képviselőtestületének tagja ugyancsak a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

Mindkettőjüknek szívből gratulálunk!

Évközi 19. vasárnap
2018. augusztus 12.

Szerdán Nagyboldogasszony ünnepe, parancsolt ünnep.
A szentmisék reggel fél 8-kor, 9 órakor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek.

Évközi 18. vasárnap
2018. augusztus 5.

Urnatemetőnk ma reggel 8 órától 13 óráig nyitva van.

Kedden, este 7-tól 8 óráig csendes szentségimádás lesz a templomban.

Évközi 17. vasárnap
2018. július 29.

Elsőpéntek lesz a héten. A mise előtt fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Évközi 16. vasárnap
2018. július 22.

A mai napon fél 12-től 6 óráig szentségimádás lesz a templomban.

Délután 5 órakor szentórát tartunk.

Évközi 15. vasárnap
2018. július 15.

Jövő vasárnap lesz templomunk szentségimádási napja. Szentségkitétel a fél 11-es szentmise végén lesz, és az esti mise kezdetéig lehet jönni az Oltáriszentség előtti csendes imádságra.
Délután 5 órakor szentóra lesz.
Kérjük, hogy egy-egy félórára iratkozzanak fel a sekrestyében, hogy mindig legyen valaki a templomban.

Az Egyház központi céljait szolgáló Péter-fillérek gyűjtésére a kedves testvérek 250.000 Ft-ot adta, múlt héten kertünk rendezésére 400.000 Ft gyűlt össze.
Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 14. vasárnap
2018. július 8.

Július 22-én, vasárnap lesz templomunk szentségimádási napja. Szentségkitétel a fél 11-es szentmise végén lesz, és délután 5 óráig lehet jönni az Oltáriszentség előtti csendes imádságra.
Kérjük, hogy egy-egy félórára iratkozzanak fel a sekrestyében, hogy mindig legyen valaki a templomban.

Évközi 13. vasárnap
2018. július 1.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva van.

A mai naptól júliusban és augusztusban, vasárnap és ünnepnapokon a szentmisék reggel fél 8-kor, 9 órakor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek.

Ugyancsak júliusban és augusztusban hétköznapokon hétfőn, kedden és szerdán csak reggel fél 8-kor lesz szentmise; csütörtökön, pénteken és szombaton pedig csak este 6 órakor.

Szokásos hó elejei csendes szentségimádást tartunk kedden 19 órakor. Vigyük hálánkat, kéréseinket, panaszainkat, önmagunkat az Úr elé!

Elsőpéntek lesz a héten. A szentmise előtt, délután fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Keresztelő Szent János születése, templombúcsúnk ünnepe
2018. június 24.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva van.

Gitáros együttesünk idei utolsó szolgálatát - egy örömzenéléssel egybekötve – ma este a 7 órai szentmisén látja el.

Júliusban és augusztusban, a nyári időszakban vasárnap és ünnepnapokon a szentmisék reggel fél 8-kor, 9 órakor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek. A déli és az esti 7 órai szentmisék elmaradnak.

Ugyancsak júliusban és augusztusban hétköznapokon hétfőn, kedden és szerdán csak reggel fél 8-kor lesz szentmise; csütörtökön, pénteken és szombaton pedig csak este 6 órakor.
Ezek a változások a jövő vasárnaptól már érvénybe lépnek.

Pénteken Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe lesz.

Pénteken kezdődik plébániánk tábora Csattogó-völgyben 174 fő részvételével. A táborozóknak szép napokat és a közösséget építő együttlétet kívánunk, az itthon maradókat pedig kérjük, hogy imádsággal gondoljanak rájuk.

Jövő vasárnap lesz az ún. Péter-fillér gyűjtés, amely az Egyház központi céljait szolgálja.

Évközi 11. vasárnap
2018. június 17.

Most vasárnap, a 9 órai szentmisén tartjuk a tanévzáró Te Deum-ot.
A gitáros együttes az esti 7 órai szentmisén ugyancsak hálát ad az eltelt tanévért. A szentmise után agapéra várják a kedves testvéreket.

Jövő szombaton, Keresztelő Szent János születése ünnepének előestéjén, az esti szentmise után ünnepi vesperást énekelünk.

Jövő vasárnap ünnepeljük templomunk búcsúját.
A fél 11-es ünnepi szentmise után agapét tartunk, melyre édes és sós süteményeket szívesen fogadunk.
Ezen a napon urnatemetőnk 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

Gitáros együttesünk idei utolsó szolgálatát - egy örömzenéléssel egybekötve - templombúcsúnk napkán, jövő vasárnap 19 órakor látja el. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

Júliusban és augusztusban, a nyári időszakban vasárnap és ünnepnapokon a szentmisék reggel fél 8-kor, 9 órakor, fél 11-kor és este 6 órakor lesznek. A déli és az esti 7 órai szentmisék elmaradnak.

Lényeges változás: júliusban és augusztusban hétköznapokon hétfőn, kedden és szerdán csak reggel fél 8-kor lesz szentmise; csütörtökön, pénteken és szombaton pedig csak este 6 órakor. Így mindennap lesz szentmise, hol reggel, hol pedig este.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 400.000 Ft-ot adtak kertünk felújítására.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető, a honlapon is olvasható.

Évközi 10. vasárnap
2018. június 10.

A tanév végi hálaadó szentmise jövő vasárnap a 9 órai szentmisén lesz, melyre a gyerekeket szüleikkel együtt várjuk.

A Gitáros Együttes is jövő vasárnap, 19 órakor tartja tanév végi hálaadó szentmiséjét, mely után közös agapét rendeznek. A zenekar idei utolsó szolgálatát pedig - egy örömzenéléssel egybekötve - június 24-én, Keresztelő Szent János születésének ünnepén ugyancsak 19 órakor látja el, mely az együttes élő és elhunyt tagjaiért lesz felajánlva. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket!

Június 24-én, vasárnap ünnepeljük templomunk búcsúját.
Ezen a napon urnatemetőnk 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

Június 23-án, szombaton, Keresztelő Szent János születésének előestéjén, az esti szentmise után ünnepi vesperást énekelünk.

Örömmel hirdetjük, hogy a főegyházmegyei Ministráns Focikupa bajnokságán a középiskolás korosztályban ministránsaink kupagyőztesek lettek. Gratulálunk nekik!

Úrnapja
2018. június 3.

Urnatemetőnk 8-tól 1-ig nyitva.

Könyvtár kedden du. 4-től fél 6-ig.

Kedden az esti misét követően 8 óráig csendes esti szentségimádás lesz.

Pénteken Jézus Szentséges Szívének ünnepe lesz.

Jövő vasárnap a templomkert felújítására gyűjtünk.

Szentháromság vasárnapja
2018. május 27.

Az új képviselőtestület alakuló ülése csütörtökön, este 7 órakor lesz a plébánián.

Elsőpéntek lesz a héten, az esti szentmise előtt 1/6-tól rózsafüzért imádkozunk.

Mi is csatlakozunk az „EGYÜTT – Őáltala, Ővele, Őbenne” világkörüli szentségimádási lánchoz Úrnapja ünnepének előestéjén. Szombaton, délután 5-től 6 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban, amelyre hívjuk a kedves testvéreket.

Jövő vasárnap Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe lesz. A körmenetet a 9 órai szentmise végén tartjuk. A körmenetre virágszirmokat gyűjtünk, kérjük, aki tud hozni, a héten adja be a sekrestyébe.
Az ünnepre különösen is várjuk az idei elsőáldozókat, kérjük, hogy a kislányok kis kosarat hozzanak magukkal, amelyből a virágszirmokat hintik.

Pünkösdvasárnap
2018. május 20.

A mai vasárnappal ér véget a húsvéti idő. Buzdítjuk a kedves testvéreket, akik még nem járultak szentgyónáshoz és szentáldozáshoz, ne feledkezzenek meg róla!

Pünkösdhétfőn templomunkban reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesz szentmise.

Egyházmegyénk Máriaremetén rendezi meg Pünkösdhétfőn a szokásos majálist, melyre mindenkit szertettel várnak.

Májusban mindennap délután fél 6-kor szentséges litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Kedden, délután 4 órától fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.

Szombaton Élő Rózsafüzér zarándoklat lesz Budapest körül. Plébániánk hívei a farkasréti templomtól induló útvonalhoz tudnak csatlakozni reggel 7 óra és 7.30 között. További információk a hirdetőtáblán és az esemény honlapján találhatók.

Az új képviselőtestület alakuló ülése május 31-én, csütörtökön, este 7 órakor lesz a plébánián.

Mi is csatlakozunk az „EGYÜTT – Őáltala, Ővele, Őbenne” világkörüli szentségimádási lánchoz Úrnapja ünnepének előestéjén. Június 2-án, szombaton, délután 5-től 6 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban, amelyre hívjuk a kedves testvéreket. Itt lehet regisztrálni: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemeny/194
Természetesen, a szentségimádáson bárki részt vehet regisztráció nélkül is!

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 400.000 Ft-ot adtak a kertrendezés céljára. Isten fizesse meg adományaikat!

Urunk mennybemenetele
2018. május 13.

A mai napon 19 gyermek járul először szentáldozáshoz templomunkban. Imádkozzunk értük, hogy mindig hűségesek maradjanak Jézushoz!

Májusban mindennap délután fél 6-kor szentséges litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt. Mindenkit szeretettel várunk!

A húsvéti időben a szombat esti szentmisék után vesperást énekelünk.

Élő Rózsafüzér zarándoklat lesz Budapest körül május 26-án, szombaton. Plébániánk hívei a farkasréti templomtól induló útvonalhoz tudnak csatlakozni reggel 7 óra és 7,30 között. További információk a hirdetőtáblán és az esemény honlapján találhatók.

Húsvét 6. vasárnapja
2018. május 6.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Májusban mindennap délután fél 6-kor szentséges litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart,este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Jövő vasárnap, a 9 órai szentmisén lesz templomunkban az elsőáldozás. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az ülőhelyeket főként az elsőáldozók hozzátartozói számára tartjuk fenn!

Az Apor Vilmos Idősek Klubja május 17-én, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és itt. Mindenkit szeretettel várunk!

A húsvéti időben a szombat esti szentmisék után vesperást énekelünk.

Jövő vasárnap a plébánia kertjének rendezésére gyűjtünk.

Húsvét 5. vasárnapja
2018. április 29.

Májusban mindennap délután fél 6-kor szentséges litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Kedden, az esti szentmisét követően csendes szentségimádás lesz templomunkban este 8 óráig.

Kedden este a felnőtteknek szóló keresztény tanítás elmarad, a következő alkalom május 15-én lesz.

Elsőpéntek lesz a héten.

A húsvéti időben a szombat esti szentmisék után vesperást énekelünk.

Két hét múlva, május 13-án, vasárnap, a 9 órai szentmisén tartjuk az elsőáldozást. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az ülőhelyeket elsősorban az elsőáldozók hozzátartozói számára tartjuk fenn!

Húsvét 4. vasárnapja
2018. április 22.

Szeretettel köszöntjük Horváth Áron IV. éves kispapot, aki Zentáról való és az Esztergomi Szemináriumban tanul. Idén, a Papi hivatások vasárnapján ő tesz nálunk tanúságot hivatásáról.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva lesz.

Kedden, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Húsvét 3. vasárnapja
2018. április 15.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja április 19-én, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 600.000 Ft-ot adtak kertünk felújítására. Isten fizesse meg adományaikat!.

Irgalmasság vasárnapja
2018. április 8.

Hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét tartjuk.

Kedden, délután 4 órától fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.

Kedden, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

A húsvéti időben szombatonként az esti szentmise után vesperást énekelünk, melyre szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen kapcsolódna be az Egyház imádságába.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja április 19-én, csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és itt.

Énekkarunk húsvéti CD-lemeze kapható a sekrestyében.

Húsvétvasárnap
2018. április 1.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Húsvéthétfőn a szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Elsőpéntek lesz a héten.

Jövő vasárnap kertünk felújítására gyűjtünk.

Április 10-én, kedden este lesz bérmálási előkészítő.
Virágvasárnap
2018. március 25.

Még a mai napon lehet sütemény adományokat hozni a Mártonhegyi úti Idősek otthona lakóinak húsvéti megajándékozására.

A nagyböjti lelkigyakorlat hétfőn, kedden és szerdán az esti 6 órai szentmisék keretében lesz. A szentmisét és az elmélkedéseket Bárány Béla zuglói plébános atya tartja.

Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 7 órától 9 óráig lesz gyóntatás a felnőttek és a gyermekek számára egyaránt.

Nagycsütörtökön, este 6 órakor lesz az utolsó vacsora szentmiséje, fél 8-kor lamentációt énekelünk. A templom este 10 óráig lesz nyitva.

Nagypénteken délután 3 órakor keresztutat imádkozunk, a szertartás este 6 órakor kezdődik. Fél 8-kor lamentációt énekelünk. A templom este 9 óráig lesz nyitva.
Nagypéntek szigorú böjti nap, 18 és 60 éves kor között csak háromszor szabad enni, és ebből egyszer jóllakni. 14 éves kor fölött hústilalom van.

Nagyszombaton reggel 7 órától este fél 7-ig van lehetőség a Szentsír-látogatásra. Iratkozzunk fel a Szentsír-őrzésre! A szertartások este 7 órakor kezdődnek, szentmise, majd feltámadási körmenet.

Húsvétvasárnap a reggeli fél 8-as és a 9 órai szentmisék után ételszentelés lesz.

Vasárnaptól már 6 és 7 órakor lesznek az esti szentmisék. Az esti, 7 órai lesz a gitáros szentmise.

Urnatemetőnk Húsvétvasárnap 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Nagyböjt 5. vasárnap
2018. március 18.

Hétfőn Szent József ünnepe lesz.

Kedden, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön tartja összejövetelét, melynek keretében a Szépművészeti Múzeumba látogatunk. Találkozás és indulás délután 3 órakor a 105-ös autóbusz Apor Vilmos téri végállomásáról. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Pénteken tartjuk a fáklyás keresztutat a budaörsi Kálvárián, melyre mindenkit sok szeretettel várunk! Találkozás este fél 7-kor a plébánián vagy 7 órakor a helyszínen. Kérjük, aki teheti, autóval jöjjön a plébániára, hogy a gyalog lévők is könnyebben kijuthassanak! Fáklyát hozzunk magunkkal!

Szombaton délután fél 5-től szentségimádással egybekötött női nagyböjti áhítatot tartunk a templomban. Részletek a hirdetőtáblán.

Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk Húsvét előtt süteménycsomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra süteményt tud felajánlani, az szombaton vagy vasárnap adja le a sekrestyébe. Kérjük, gondoljanak a cukorbetegekre is.

A nagyböjti lelkigyakorlatra március 26-27-28-án, nagyhétfőn, nagykedden és nagyszerdán az esti 6 órai szentmisék keretében kerül sor. A szentmisét és az elmélkedéseket Bárány Béla zuglói plébános tartja.

Jövő héten, szombatról vasárnapra virradóan az órákat egy órával előbbre állítjuk. Ezért vasárnaptól a vasár- és ünnepnapi esti szentmisék már 6 és 7 órakor kezdődnek. Az esti 7 órai lesz a gitáros szentmise.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 550.000 Ft-ot adtak a Plébánia kert rendezése javára. Isten fizesse meg adományaikat!

Nagyböjt 4. vasárnap
2018. március 11.

Még a mai napon lehet adományokat hozni a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre.

Gitáros együttesünk ma este 7 órakor tartja nagyböjti áhítatát, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Pénteken negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk.

Szombaton, az esti szentmise után vesperást éneklünk.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja március 22-én, csütörtökön tartja összejövetelét, melynek keretében a Szépművészeti Múzeumba látogatunk. Találkozás és indulás délután 3 órakor a 105-ös autóbusz Apor Vilmos téri végállomásáról. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk Húsvét előtt süteménycsomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra süteményt tud felajánlani, az március 24-én, szombaton vagy 25-én, vasárnap adja le a sekrestyébe. Kérjük, gondoljanak a cukorbetegekre is.

A nagyböjti lelkigyakorlatra március 26-27-28-án, nagyhétfőn, nagykedden és nagyszerdán az esti 6 órai szentmisék keretében kerül sor. A szentmisét és az elmélkedéseket Bárány Béla zuglói plébános tartja.

Jövő vasárnap a szentföldi keresztény intézmények javára lesz gyűjtés.

Nagyböjt 3. vasárnap
2018. március 4.

Urnatemetőnk ma 8-tól 1 óráig nyitva tart.

Kedden,
   - délután 4-től fél-6-ig könyvtárunk nyitva tart,
   - este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz,
   - este 7-től 8 óráig csendes szentségimádást tartunk templomunkban.

Pénteken negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk.

Szombaton, az esti szentmise után vesperást éneklünk.

A nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre jövő vasárnapig lehet adományokat hozni.

Gitáros együttesünk jövő vasárnap este 7 órakor tartja hagyományos nagyböjti áhítatát, melyre mindenkit szeretettel várunk!

A kedves testvérek 430.000 Ft-ot adtak a katolikus iskolák javára. Isten fizesse meg adományaikat!

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratnál megtalálható és elvihető, a honlapon rövidesen olvasható lesz.

Nagyböjt 2. vasárnap
2018. február 25.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Pénteken egésznapos szentségimádás lesz templomunkban. Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy éljenek a lehetőséggel. Kérjük, hogy aki tud, iratkozzon fel egy-egy félórára, hogy mindig legyen valaki a templomban. Délután fél 5-kor szentóra, negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk.

Szombaton, az esti szentmise után vesperást éneklünk.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is meghirdeti a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést. A gyűjtésre március 4-től, jövő vasárnaptól egy héten át, március 11-ig lehet hozni adományokat.

Gitáros együttesünk március 11-én, vasárnap este 7 órakor tartja hagyományos nagyböjti áhítatát, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Nagyböjt 1. vasárnap
2018. február 18.

Kedden délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz.

Pénteken, délután negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot végzünk.

Szombaton, az esti szentmise után vesperást éneklünk.

Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz országos gyűjtés.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 500.000 Ft-ot adtak Kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 6. vasárnap
2018. február 11.

Kedden este felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Szerdán Hamvazószerda lesz, a nagyböjt kezdete. Ezen a napon szigorú böjt van, 18 és 60 éves kor között. Csak háromszor szabad étkezni, és ebből egyszer jóllakni. Szigorú hústilalom van ezen a napon és nagyböjt minden péntekén is. Ez most más bűnbánati cselekedettel nem helyettesíthető.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órakor tartja összejövetelét. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Nagyböjtben minden pénteken negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk. Most pénteken lesz az első.

Nagyböjtben minden szombaton, az esti szentmise után vesperást énekelünk.

A betegek szentségét jövő vasárnap a fél 11-es szentmisén szolgáltatjuk ki. A szentség felvételére a sekrestyében vagy az irodában lehet jelentkezni. A szentség felvételének feltétele a kegyelmi állapot, vagyis a súlyos bűnöktől való mentesség.

Plébániánk nyári táborába még a mai napon lehet jelentkezni.

Február 22-én, csütörtökön, este 7 órakor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Évközi 5. vasárnap
2018. február 4.

Urnatemetőnk ma 8-tól 1 óráig nyitva van.

Kedden
- este fél 7-kor bérmálási előkészítő lesz,
- este 7-től 8 óráig csendes szentségimádást tartunk.

A betegek szentségét február 18-án, vasárnap a fél 11-es szentmisén szolgáltatjuk ki. A szentség felvételére a sekrestyében vagy az irodában lehet jelentkezni. A szentség felvételének feltétele a kegyelmi állapot, vagyis szentgyónás és áldozás.

Akik plébániánk nyári táborában szeretnének részt venni, a Kiemelt híreknél elérhető Jelentkezési lapon jelentkezhetnek, de lehet a sekrestyében is. A jelentkezési lap közvetlenül elérhető innen is. A tábor június 29. – július 2. között lesz a Csattogó-völgyben. A jelentkezés február 11-ig tart, 5.000 Ft/fő előleg befizetésével.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja február 15-én, csütörtökön, délután 3 órakor klubdélutánt tart. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Jövő vasárnap plébániai kertünk rendezésére gyűjtünk.

Évközi 4. vasárnap
2018. január 28.

Kedden, este fél 7-től keresztény tanítás lesz felnőtteknek.

Pénteken Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz. A körmenetet az esti szentmise elején tartjuk. Gyertyát hozzunk magunkkal!

Akik plébániánk nyári táborában szeretnének részt venni, a plébánia honlapjáról elérhető Jelentkezési lapon jelentkezhetnek, de lehet a sekrestyében is. A Jelentkezési lap közvetlenül elérhető innen is. A tábor június 29. – július 2. között lesz a Csattogó-völgyben. A jelentkezés február 11-ig tart, 5.000 Ft/fő előleg befizetésével.

​Még a mai napon lehet jelölni új képviselőtestületi tagokat. A jelölőlapokat a szószék mellett lévő dobozba helyezhetjük.

Évközi 3. vasárnap
2018. január 21.

Ma kezdődik az Ökumenikus Imahét. Ennek keretében, nálunk holnap, hétfőn, este fél 7-től lesz a közös imádság. Igét hirdet Berta Zsolt svábhegyi református lelkész. Az agapéra süteményeket szeretettel elfogadunk.
Az imahét hegyvidéki programja a hirdetőtáblán és itt megtekinthető.

Kedden, este fél 7-től bérmálási előkészítő lesz.

Akik plébániánk nyári táborában szeretnének részt venni, kérjük, a sekrestyében jelentkezzenek. A tábor június 29 – július 2. között lesz a Csattogó-völgyben. Jelentkezni lehet január 28-ig 5.000 Ft/fő előleg befizetésével.

Az új képviselőtestületi tagok jelölését szolgáló jelölőlapokat a szószék mellett lévő dobozba helyezhetjük!

A kedves testvérek az elmúlt vasárnap 625.000 Ft-ot adtak plébániai kertünk átalakítására. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 2. vasárnap
2018. január 14.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja most szerdán délután 3 órakor tartja összejövetelét. Részletek a hirdetőtáblán, mindenkit szeretettel várunk!

Az Ökumenikus Imahét keretében, nálunk január 22-én, hétfőn, este lesz a közös imádság. A találkozóra süteményeket szeretettel elfogadunk.

Akik plébániánk nyári táborában szeretnének részt venni, kérjük, jelentkezzenek a sekrestyében. A tábor június 29 – július 2. között lesz a Csattogó-völgyben. Jelentkezni lehet január 28-ig 5.000 Ft/fő előleg befizetésével.

Az új képviselőtestületi tagok jelölését szolgáló jelölőlapokat a szószék mellett lévő dobozba helyezhetjük!

Urunk megkeresztelkedése
2018. január 7.

Urnatemetőnk vasárnap 8-tól 1 óráig nyitva lesz.

Könyvtárunk kedden, délután 4-től fél 6-ig nyitva tart.

Kedden, este fél 7-től folytatódik a bérmálási előkészítő.

Csütörtökön, délután 5 órakor kezdődik az elsőáldozók szentségi felkészítése a plébánia hittantermében. Várjuk azokat a gyermekeket, akik elsőáldozásra jelentkeztek.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja január 17-én, kivételesen szerdai napon tartja összejövetelét. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Akik plébániánk nyári táborában szeretnének részt venni, kérjük, jelentkezzenek a sekrestyében. A tábor június 28 – július 2. között lesz a Csattogó-völgyben. Jelentkezni lehet január 28-ig 5.000 Ft/fő előleg befizetésével.

Jövő vasárnap kertünk rendezésére gyűjtünk.

Szent Család vasárnapja
2017. december 31.

Az évvégi hálaadást a ma esti 6 órai szentmisén tartjuk.

Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe, parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban. Kezdjük az Úr Jézussal az új évet!

Pénteken elsőpéntek lesz.

Szombaton Vízkereszt napja, parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk.

Advent 4. vasárnapja
2017. december 24.

Ma délután 3 órakor lesz a pásztorjáték.

Ma már este nem lesz szentmise.

Éjjel 11 órakor ünnepi zsolozsmát énekelünk, éjfélkor szentmisét mondunk.

Karácsony napján, 25-én, vasárnapi miserendet tartunk.

Ezen a napon urnatemetőnk 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

Este 7 órakor közös éneklés lesz a gitárosokkal.

Szent István vértanú ünnepén, Karácsony másnapján a szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek.

Templomunk kórusának karácsonyi egyházzenei áhítata december 30-án, szombaton, délután 5 órakor lesz.

Az év végi hálaadást december 31-én, vasárnap, az esti 6 órai szentmisén tartjuk.

Újév napja parancsolt ünnep, vasárnapi miserendet tartunk.

Advent 3. vasárnapja
2017. december 17.
Gaudete – örvendezés vasárnapja

Még a mai napon lehet leadni a Mártonhegyi úti Idősek Otthona lakóinak megajándékozására szánt sütemény-csomagokat. Ne feledkezzünk meg a cukorbetegekről sem!

Ma a pátyi keramikus műhelyben készített alkotásaikat árusítják értelmi sérült fiatalok.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Szombaton, délután 4-től fél 6-ig lesz a gyerekek karácsonyi gyóntatása.

Jövő vasárnap csak délelőtti szentmiséket tartunk, az esti 5 és 6 órai szentmisék elmaradnak.

Délután 3 órakor pásztorjátékra várjuk a gyermekeket a templomba.

Éjjel 11 órakor ünnepi zsolozsmát énekelünk, éjfélkor szentmisét mondunk.

Karácsony napján vasárnapi miserendet tartunk.

Este 7 órakor közös éneklés lesz a gitárosokkal. Mindenkit szeretettel várunk!

Karácsony másnapján a szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek.

Templomunk kórusának karácsonyi egyházzenei áhítata december 30-án, szombaton, délután 5 órakor lesz.

Az év végi hálaadást december 31-én, vasárnap, az esti 6 órai szentmisén tartjuk.

Karitász csoportunk december 20. és január 16. között téli szünetet tart. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

A kedves testvérek az elmúlt vasárnap 580 ezer Ft-ot adtak plébániai kertünk átalakítására. Isten fizesse meg adományaikat!

Advent 2. vasárnapja
2017. december 10.

A mai napon rendezi meg a Karitász jótékonysági vásárát. Árusítás a plébánián a délelőtti misék ideje alatt és délután 5-től 7 óráig.

Adventi gitáros áhítat lesz ma este 7 órakor. Mindenkit szeretettel várnak!

Kedden, este fél 7-kor bérmálási előkészítő lesz.

Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk sütemény csomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra tud felajánlani süteményt, az jövő szombaton vagy vasárnap adja le a sekrestyébe. Kérjük, gondoljanak a cukorbetegekre is.

Szegényeink javára gyűjtünk jövő vasárnap. Kérjük, hogy az erre a célra szánt adományaikat a bejáratnál található borítékokba téve következő vasárnapra hozzák el.

Jövő vasárnap a pátyi keramikus műhelyben készített alkotásaikat árusítják értelmi sérült fiatalok.

December 24. ebben az évben vasárnapra esik. Előre jelezzük, hogy ezen a vasárnapon esti szentmisék nem lesznek.

Jövő évi naptárak kaphatók a sekrestyében.

Advent 1. vasárnapja
2017. december 3.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

A mai napon lehet még tartós élelmiszer és gyermekkönyv adományokat hozni a kárpátaljai gyűjtésre.

Adventben minden hétfőn, szerdán és szombaton reggel 6 órakor Rorate-szentmisét mondunk.

Kedden, délután 5 órakor a Mikulás látogat el a templomba a gyermekekhez. Szeretettel várjuk a gyerekeket, családokat!

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva lesz, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás. Este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön délután 3 órakor tartja adventi összejövetelét. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Pénteken Szeplőtelen Fogantatás ünnepe lesz.

Szombaton – és advent minden szombatján – az esti szentmise után zsolozsmát énekelünk és gyertyagyújtás lesz.

A Karitász adventi koszorúkat árusít a plébánián.

A karitász jótékonysági vásárát jövő vasárnap tartjuk a plébánia hittantermében, melyre várjuk ép, tiszta, árusításra alkalmas ajándéktárgyak, játékok, könyvek felajánlását december 9-ig. Az adományok a sekrestyében, illetve a karitász raktárban adhatók le. Eddig az időpontig csak a vásárra szánt adományokat tudják fogadni, kérjük ezt figyelembe venni.

Adventi gitáros áhítat lesz december 10-én, este 7 órakor.

Jövő vasárnap plébánia kertünk átalakítására gyűjtünk.

Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk sütemény csomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra tud felajánlani süteményt, az december 16-án, szombaton vagy 17-én, vasárnap adja le a sekrestyébe. Kérjük, gondoljanak a cukorbetegekre is.

A mai naptól lehet szentmiséket előjegyeztetni a 2018-as évre.

Jövő évi naptárak kaphatók a sekrestyében.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratnál megtalálható és elvihető, ill. itt olvasható.

Évközi 34. vasárnap
Krisztus Király ünnepe 2017.
november 26.

Kedden, este fél 7-kor bérmálási előkészítő lesz.

Elsőpéntek lesz a héten.

Közös, adventi koszorúkötést tartunk szombaton 9 - 12 óra között a plébánián, amelyre szeretettel várjuk a családokat és a segíteni akarókat. A koszorúk árusítási rendje a hirdetőtáblán olvasható.

Szombaton – és advent minden szombatján – az esti szentmise után zsolozsmát énekelünk és gyertyagyújtás lesz.

Gyűjtést rendezünk a kárpátaljai gyermekek számára. Csak tartós élelmiszert és főleg gyermekkönyveket kérünk hozni. Az adományokat december 3-án, vasárnapig lehet elhelyezni a templom bal oldali bejáratánál levő asztalon.

December 5-én, kedden, délután 5 órakor a Mikulás látogat el a templomba a gyermekekhez. Szeretettel várjuk a gyerekeket, családokat!

Az Apor Vilmos Idősek Klubja december 7-én, csütörtökön délután 3 órakor tartja adventi összejövetelét. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

A karitász jótékonysági vásárát december 10-én, vasárnap tartjuk a plébánia hittantermében, melyre várjuk ép, tiszta, árusításra alkalmas ajándéktárgyak, játékok, könyvek felajánlását december 9-ig. Az adományok a sekrestyében, illetve a karitász raktárban adhatók le.

Adventi gitáros áhítat lesz december 10-én, este 7 órakor. Mindenkit szeretettel várnak!

Idén adventben is elindítjuk a „Szállást keres a Szent Család” - láncot. Jelentkezni lehet a vasárnapi szentmisék után a sekrestyében, illetve Hernádyné Szemere Ritánál ugyancsak a sekrestyében megadott elérhetőségeken.

Jövő vasárnaptól lehet szentmiséket előjegyeztetni a 2018-as évre.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 420.000 Ft-ot adtak a központi karitász javára. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 33. vasárnap
2017. november 19.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Templomunk is bekapcsolódik a Krisztus Király ünnepét megelőző országos szentségimádásba. Szombaton, délután 5-től 6 óráig csendes szentségimádás lesz nálunk is. Éljünk minél többen ezzel a lehetőséggel az ünnep és az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként.

Gyűjtést rendezünk a kárpátaljai gyermekek számára. Csak tartós élelmiszert és főleg gyermekkönyveket kérünk hozni. Az adományokat december 3-án, vasárnapig lehet elhelyezni a templom bal oldali bejáratánál levő asztalon.

Közös, adventi koszorúkötést tartunk december 2-án, szombaton 9 - 12 óra között a plébánián, amelyre szeretettel várjuk a családokat és a segíteni akarókat. A koszorúk árusítási rendje a hirdetőtáblán olvasható.

Idén adventben is elindítjuk a „Szállást keres a Szent Család” - láncot. Jelentkezni lehet a vasárnapi szentmisék után a sekrestyében, illetve Hernádyné Szemere Ritánál ugyancsak a sekrestyében megadott elérhetőségeken.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 650.000 Ft-ot adtak plébániai kertünk felújítására. Isten fizesse meg adományaikat.

Most vasárnap a Katolikus Karitász javára lesz országos gyűjtés.

Évközi 32. vasárnap
2017. november 12.

Kedden, este fél 7-kor bérmálási előkészítő lesz.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön délután 3 órától klubdélutánt tart. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és a plébánia honlapján.

November 13-tól gyűjtést rendezünk a kárpátaljai gyermekek számára. Csak tartós élelmiszert és főleg gyermekkönyveket kérünk hozni.

Ebben az évben december 10-én, vasárnap tartjuk szokásos karácsonyi jótékonysági vásárunkat. Kérjük, hogy a tiszta, továbbajándékozásra alkalmas könyveket, játékokat, ajándéktárgyakat december 9-ig adják le a sekrestyében vagy a karitász raktárban.

Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Katolikus Karitász javára.

Évközi 31. vasárnap
2017. november 5.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Pénteken, délután 3 órakor koszorúzás Apor Vilmos püspök szobránál. Mindenkit szeretettel várunk!

Az Apor Vilmos Idősek Klubja november 16-án, csütörtökön délután 3 órai kezdettel klubdélutánt tart. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

A meghirdetett győri Szent László-zarándoklat elmarad, mivel nagyon kevesen jelentkeztek. Kérjük, hogy aki befizetett rá, keresse meg Márton atyát, hogy az összeget visszaadhassuk.

Jövő vasárnap plébániai kertünk átalakítására gyűjtünk.

Évközi 30. vasárnap
2017. október 29.

A mai vasárnaptól az esti szentmisék 5 és 6 órakor lesznek. A 6 órai szentmise lesz az ifjúsági, gitáros szentmise.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.

Kedden, este fél 7-kor bérmálási előkészítő lesz.

Szerdán Mindenszentek ünnepe lesz, parancsolt ünnep, vasárnapi miserendet tartunk.

Csütörtökön Halottak napja, szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek. Az esti szentmisén mondjuk el a Halottak napi imádságot.

Az elnyerhető búcsúk rendje a hirdetőtáblán olvasható.

Urnatemetőnk Mindenszentek napján és Halottak napján is reggel 8-tól este 6 óráig nyitva tart, valamint nyitva lesz jövő vasárnap is a megszokott rendben.

A héten elsőpéntek lesz.

Még a mai napon lehet jelentkezni a győri Szent László-zarándoklatra.

Az elmúlt vasárnap a missziók javára 340.000 Ft-ot adtak a kedves testvérek. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 29. vasárnap
2017. október 22.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Jövő szombatról vasárnapra virradóan egy órával visszaállítjuk az órákat. Ettől kezdve a vasárnap esti szentmisék 5 és 6 órakor lesznek.

Jövő vasárnap a rózsafüzért negyed 5-kor imádkozzuk.

A Szent László-Emlékévben autóbuszos zarándoklatot szervezünk a győri székesegyházba november 18-án, szombaton. Jelentkezni lehet a sekrestyében és a plébánián.

Évközi 28. vasárnap
2017. október 15.

Októberben minden este negyed 6-kor rózsafüzért imádkozunk, majd utána szentséges litániát mondunk.

Kedden, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva tart.

Kedden, este fél 7-kor bérmálási előkészítő lesz.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja összejövetelt tart október 19-én, csütörtök délután 3 órakor a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Megbeszélést tartunk csütörtökön, este 7 órakor a plébánián azon szülők részére, akik szeretnék, hogy – legalább 3. osztályos - gyermekük az idei tanévben a mi templomunkban legyen elsőáldozó.

A Szent László-Emlékévben autóbuszos zarándoklatot szervezünk a győri székesegyházba november 18-án, szombaton.
Jelentkezni lehet a sekrestyében és a plébánián.

Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe
2017. október 8.

Októberben minden este negyed 6-kor rózsafüzért imádkozunk, majd utána szentséges litániát mondunk.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Akik jelentkeztek a fatimai jelenések 100. évfordulóján tartandó országos zarándoklat és ünnepi szentmisén való részvételre, kérjük, hogy pénteken délelőtt fél 10-re legyenek itt, a plébániánál, ahonnan a különbusz indul. Az ünnepi eseményre a mai napon lehet még jelentkezni a sekrestyében.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja összejövetelt tart október 19-én, csütörtök délután 3 órakor a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Megbeszélést tartunk október 19-én, csütörtökön, este 7 órakor a plébánián azon szülők részére, akik szeretnék, hogy – legalább 3. osztályos - gyermekük az idei tanévben a mi templomunkban legyen elsőáldozó.

Évközi 26. vasárnap
2017. október 1.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Könyvtárunk hétfőn 4 órától fél 6-ig lesz nyitva.

Kedden, este fél 7-kor lesz az első bérmálási előkészítő.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Elsőpéntek lesz a héten.

Októberben minden este negyed 6-kor rózsafüzért imádkozunk, majd utána szentséges litániát mondunk.

Október 13-án, a fatimai jelenések 100. évfordulóján, országos zarándoklat és ünnepi szentmise lesz a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István Király-plébániatemplomban. Szeretettel várjuk a hívek jelentkezését a sekrestyében.

Megbeszélést tartunk október 19-én, csütörtökön, este 7 órakor a plébánián azon szülők részére, akik szeretnék, hogy – legalább 3. osztályos - gyermekük az idei tanévben a mi templomunkban legyen elsőáldozó.

Budapesti városmissziós napokat tartanak szeptember 30. és október 8. között. A részletes program a hirdetőtáblán, a plébánia honlapján és a hírlevélhez csatolva olvasható. Buzdítjuk a részvételre a kedves testvéreket.

Évközi 25. vasárnap
2017. szeptember 24.
Szentírás vasárnapja

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Bérmálásra lehet jelentkezni 17 éves kortól, felnőtteknek is. Az oktatás kéthetente, kedden este fél 7-kor lesz.

Október 13-án, a fatimai jelenések 100. évfordulóján, országos zarándoklat és ünnepi szentmise lesz a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István Király-plébániatemplomban. Szeretettel várják a híveket, jelentkezni lehet a sekrestyében.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető, illetve az AR(T)hívum menüpontban olvasható.

Évközi 24. vasárnap
2017. szeptember 17.

Bérmálásra lehet jelentkezni 17 éves kortól, felnőtteknek is. Az oktatás kéthetente, kedden este fél 7-kor lesz.

A képviselőtestületi ülésre a meghívó átvehető a sekrestyében.

Október 13-án, a fatimai jelenések 100. évfordulóján, országos zarándoklat és ünnepi szentmise lesz a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István Király-plébániatemplomban. Szeretettel várják a híveket, jelentkezni a sekrestyében lehet.

A Szent Teréz anya Ministráns Kollégium szeretettel hívja és várja a ministrálni vágyó 3. és 4. osztályos fiúkat és lányokat. Jelentkezni lehet vasárnaponként a 9-es mise után vagy hétfő esténként a 6-os mise után a sekrestyében.

A Punctum Saliens ifjúsági imacsoport szeretettel várja közös imádságaira azokat a fiatalokat, akik az evangélium alapján saját és egymás gondolataiból erőt merítve, szeretnék életüket minél inkább a Krisztus által számukra kijelölt úton járni.
Az összejöveteleket pénteken, este fél héttől a plébánia emeleti hittantermében tartják.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 400.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Köszönjük adományaikat!.

Évközi 23. vasárnap
2017. szeptember 10.

Kedden Szűz Mária nevenapja, csütörtökön Szent Kereszt felmagasztalása, pénteken pedig a Fájdalmas Szűzanya ünnepe lesz.

A héten kezdődik a hitoktatás.
Hétfőnként, este 18:45-től 19:45-ig középiskolásoknak lesz óra, kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás, csütörtökönként 18:45-től 19:45-ig pedig ifjúsági hittan lesz.

Szerdán, délelőtt 10 órától 12 óráig újra várja régi és új tagjait a Babaklub! Ugyanezen a napon az esti mise után a Zsolozsma-kör is elkezdi imádságos összejöveteleit.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, délután 3 órakor klubdélutánt tart a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

Szombaton kerül megrendezésre a Mindszenty-zarándoklat Máriaremetére. Indulás reggel 8 órakor a Városmajori templom elől.

Templomunk énekkara szombaton 19 órától hangversenyt ad Kodály Zoltán műveiből halálának 50. évfordulója alkalmából a Nyitott Templomok Napján (az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében). Hangversenyünk címe: „A hívő Kodály”. A koncerten Szőnyi Erzsébet tart előadást „Kodály Zoltán és a katolikus vallás” címmel.

A képviselőtestületi ülés meghívója átvehető a sekrestyében.

Bérmálásra lehet jelentkezni 17 éves kortól, felnőtteknek is. Az oktatás kéthetente keddenként este fél 7-kor lesz.

Október 13-án, a fatimai jelenések 100. évfordulóján országos zarándoklat és ünnepi szentmise lesz fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István Király-plébániatemplomhoz. Szeretettel várják a híveket, jelentkezni a sekrestyében lehet.

A „Felsőkrisztina” újság szeptemberi száma technikai okból késve jelenik meg.

Templomunk énekkara szeretettel vár új tagokat. Jelentkezni a pénteki kóruspróbák alkalmával vagy a vasárnapi szolgálatok után lehet. A gyerekek kóruspróbája pénteken este 6-tól, a fiatalok-felnőttek próbája pénteken 7 órától kezdődik a plébánián.

A gitáros együttes szeretettel vár tagjai közé énekelni és zenélni szerető fiatalokat Jelentkezni lehet a vasárnap esti gitáros mise után vagy a próbák idején szerda este 8 órától.

Évközi 22. vasárnap
Veni Sancte
2017. szeptember 3.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva van.

A mai naptól ismét van déli és este 7 órai szentmise.
A 9 órai szentmise a diákmise, a 7 órai pedig az ifjúsági, gitáros szentmise lesz. Az első gitáros szentmise jövő vasárnap lesz.

Könyvtárunk kedden, délután 4 órától fél 6-ig nyitva tart.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Szeptember 13-án, szerdán, délelőtt 10 órától 12 óráig újra várja régi és új tagjait a Babaklub! Ugyanezen a napon az esti mise után a Zsolozsma-kör is elkezdi imádságos összejöveteleit.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja szeptember 14-én, csütörtökön, délután 3 órakor klubdélutánt tart a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon, és
itt.

Szeptember 16-án, szombaton 19 órától templomunk énekkara hangversenyt ad Kodály Zoltán műveiből halálának 50. évfordulója alkalmából a Nyitott Templomok Napján (az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében). Hangversenyünk címe: „A hívő Kodály”. A koncerten Szőnyi Erzsébet tart előadást „Kodály Zoltán és a katolikus vallás” címmel.
Plakát a hirdetőtáblán és itt.

Szeptember 16-án, szombaton kerül megrendezésre a gyalogos Mindszenty-zarándoklat Máriaremetére. Indulás reggel 8 órakor a Városmajori templom elől.

Bérmálásra lehet jelentkezni 17 éves kortól, felnőtteknek is. Az oktatás kéthetente keddenként este fél 7-kor lesz.

A felnőtteknek szóló katekézis első alkalma szeptember 12-én, kedden, este fél 7-kor lesz.

A plébániai hittan középiskolásoknak hétfőnként 18:45-től 19:45-ig, az ifjúsági hittan pedig csütörtökönként 18:45-től 19:45-ig lesz.

Évközi 21. vasárnap
2017. augusztus 27.

Jövő vasárnaptól ismét lesz déli és este 7 órai szentmise.
A 9 órai szentmise a diákmise, a 7 órai pedig az ifjúsági, gitáros szentmise lesz.

Elsőpéntek lesz a héten.

Szombaton, az esti 6 órai szentmisén a „Scherzo” kamarakórus szolgál. Az együttes a Szent István Konzervatórium volt növendékeiből alakult.

Vasárnap a 9 órai szentmisén tartjuk a tanévnyitó Veni Sancte-szentmisét. A gyerekeket szüleikkel együtt szeretettel várjuk!

Bérmálásra lehet jelentkezni. Az oktatás kéthetente keddenként este fél 7-kor lesz.

A felnőtteknek szóló katekézis először szeptember 12-én, este fél 7-kor lesz.

Évközi 20. vasárnap
2017. augusztus 20.
Szent István király ünnepe

Ma délután 5 órakor lesz az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet a Szent István-bazilikánál.

Szeptember első vasárnapjától ismét lesz déli és este 7 órai szentmise. A 9 órai szentmise a diákmise, a 7 órai pedig az ifjúsági, gitáros szentmise.

Bérmálásra lehet jelentkezni. Az oktatás kéthetente keddenként este fél 7-kor lesz.

A felnőtteknek szóló katekézis először szeptember 12-én, este fél 7-kor lesz.

A kedves hívek 300.000 Ft-ot adtak a kert felújítására. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 19. vasárnap
2017. augusztus 13.

Kedden Nagyboldogasszony ünnepe lesz, parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk.

Vasárnap Szent István király ünnepe lesz.

Urunk színeváltozásának ünnepe
2017. augusztus 6.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva tart.

Jövő vasárnap kertünk rendezésére gyűjtünk.

Augusztus 15-én, kedden Nagyboldogasszony ünnepe lesz, parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk.

Augusztus 20. Szent István király ünnepe vasárnapra esik, vasárnapi miserendet tartunk.

Egyházmegyei újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható.

Évközi 17. vasárnap
2017. július 30.

Urnatemetőnk jövő vasárnap 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Elsőpéntek lesz a héten.

Bérmálási előkészítőre lehet jelentkezni 17-18 éves kortól. Felnőttek jelentkezését is várjuk.

Évközi 16. vasárnap
2017. július 23.

Erdő Péter bíboros úr kéri a főegyházmegye híveit, hogy az augusztus 20-i Szent Jobb-szentmisére és körmenetre, hazánk távolabbi pontjairól és a határon túlról érkező zarándokoknak nyújtsanak szállást egy éjszakára, augusztus 19-ről 20-ára. A szállásadóknak a sekrestyében lehet jelentkezni.

Bérmálási előkészítőre lehet jelentkezni 17-18 éves kortól. Felnőtteket is várunk!

Hollai Antal atya halálának 3. évfordulóján hálaadó szentmisét mutatnak be szombaton este 6 órakor az albertfalvi templomban. A szentmisét Pákozdi István atya celebrálja, a szentbeszédet Válóczy József atya mondja. A szentmise után az Antal atya elmélkedéseiből készült új könyv bemutatója lesz a templomban. Mindenkit szeretettel várnak!

Évközi 15. vasárnap
2017. július 16.

Egésznapos szentségimádás lesz templomunkban szombaton. Kérjük, a sekrestyében iratkozzanak föl, hogy ki mikor tud jönni. Imádságos részvételükre számítunk.

Bérmálási előkészítőre lehet jelentkezni 17-18 éves kortól.

Erdő Péter bíboros úr kéri a főegyházmegye híveit, hogy az augusztus 20-i Szent Jobb-szentmisére és körmenetre, hazánk távolabbi pontjairól és a határon túlról érkező zarándokoknak nyújtsanak szállást egy éjszakára, augusztus 19-ről 20-ára. A szállásadóknak a sekrestyében lehet jelentkezni.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 330.000 Ft-ot adtak kertünk rendezésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 14. vasárnap
2017. július 9.

Tölts egy félórát Jézussal! Egésznapos szentségimádás lesz templomunkban július 22-én, szombaton. Kérjük, a sekrestyében iratkozzanak föl, hogy ki mikor tud jönni. Imádságos részvételükre számítunk.

Az ősszel kezdődő bérmálási előkészítőre lehet jelentkezni 17-18 éves kortól.

Erdő Péter bíboros úr kéri a főegyházmegye híveit, hogy az augusztus 20-i Szent Jobb-szentmisére és körmenetre, hazánk távolabbi pontjairól és a határon túlról érkező zarándokoknak nyújtsanak szállást egy éjszakára, augusztus 19-ről 20-ára. A szállásadóknak a sekrestyében lehet jelentkezni.

A Péter-fillér gyűjtésre 200.000 Ft-ot adtak a kedves testvérek. Isten fizesse meg adományaikat!

Évközi 13. vasárnap
2017. július 2.

A mai naptól júliusban és augusztusban vasárnaponként elmarad a déli és az este 7 órai szentmise.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Fájdalommal tudatjuk a kedves testvérekkel, hogy Komáromi János - aki az iskolai hitoktatás újraindulásának idején több éven át plébániánk hitoktatója volt – 74 éves korában elhunyt. Temetése szerdán 14 órakor lesz a Farkasréti temető Hóvirág utcai ravatalozójából, a gyászmisét ugyanezen a napon délután 4 órakor mutatják be a Városmajori-templomban.

Jövő vasárnap a plébánia kertjének felújítására gyűjtünk.

Közösségi házunkhoz kapcsolódóan emlékeztető tégla kapható a sekrestyében.

Júliusban és augusztusban a Karitász raktár zárva tart. Kérjük, hogy a nyári hónapokban ne hozzanak ruha adományokat a plébániára. Ugyancsak szünetel nyáron a kedd délelőttönkénti Karitász-ügyelet is.

Erdő Péter bíboros úr kéri a főegyházmegye híveit, hogy az augusztus 20-i Szent Jobb-szentmisére és körmenetre, hazánk távolabbi pontjairól és a határon túlról érkező zarándokoknak nyújtsanak szállást egy éjszakára, augusztus 19-ről 20-ára. A szállásadóknak a sekrestyében lehet jelentkezni.

Ősszel kezdődő bérmálási előkészítőre lehet jelentkezni 17-18 éves kortól.

Évközi 12. vasárnap, templombúcsúnk ünnepe
2017. június 25.

Kedden Szent László király ünnepe lesz, az idei Szent László-Emlékévben különösen is kérjük pártfogását hazánk számára.

Csütörtökön Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe lesz.

A héten kezdődik plébániánk nyári tábora Balinkán. Imádkozzunk táborozóinkért!

Jövő vasárnap Péter-fillér gyűjtés lesz az Egyház céljaira.

Júliusban és augusztusban vasárnaponként elmarad a déli és az este 7 órai szentmise. Így a szentmisék rendje jövő vasárnaptól a következő: reggel fél 8, 9 óra, fél 11 és este 6 óra.

Közösségi házunkat Erdő Péter bíboros úr megáldotta, több százan vettünk részt az ünnepségen. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik bármilyen módon segítettek ünnepünk szebbé tételében.
Emlékeztető feliratos téglákat lehet vásárolni a sekrestyében.

Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja
2017. június 18.

Vasárnap este, a 6 órai szentmisét követően áldja meg Bíboros úr az új közösségi házunkat.

Pénteken Jézus Szentséges Szívének ünnepe lesz.

Szombaton, este 7 órakor tájékoztatás, buzdítás lesz a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésre. Mindenkit szeretettel várunk!

Templomunk búcsúját jövő vasárnap a fél 11-es szentmisén tartjuk. Az ünnepi szentmisét dr. Bolberitz Pál professzor úr celebrálja. A szentmisét követően a templomkertben agapéra várjuk a kedves testvéreket.

Júliusban és augusztusban vasárnaponként elmarad a déli és az este 7 órai szentmise. Így a szentmisék rendje július 1-től a következő: reggel fél 8, 9 óra, fél 11 és este 6 óra.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 480.000 Ft-ot adtak közösségi házunk céljára. Isten fizesse meg adományaikat!

Szentháromság vasárnapja
2017. június 11.

Ma jár le a húsvéti szentgyónás és szentáldozás elvégzésének határideje.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön 15 órai kezdettel klubdélutánt tart a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

Jövő vasárnapja Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe lesz. A körmenetet a 9 órai szentmise végén tartjuk. Kérjük, hogy a héten, aki tud, hozzon virágszirmot, a kislányokat pedig – különösen az idei elsőáldozókat – várjuk a körmenetre virágot hinteni.

Jövő vasárnap, az esti 6 órai szentmisét követően áldja meg Bíboros úr az új közösségi házunkat. A szentmisére és az ünnepségre szeretettel várjuk a kedves testvéreket!
Ezen a vasárnapon az esti 7 órai szentmise elmarad.
Egyúttal kérjük a kedves testvéreket, hogy az ünnepséget követő agapéhoz édes és sós süteményekkel járuljanak hozzá. A sütemények szombaton este vagy pedig legkésőbb a 9 órai mise végéig adhatók le a sekrestyében.

Pünkösdhétfőn Erdő Péter bíboros atya meghirdette a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus első felkészülési évét, és átadta megbízólevelét a Missziós küldötteknek. Templomunkban az eseményről szóló első tájékoztatás és buzdítás június 24-én, szombaton, az esti szentmise után kb. 19-19:30 között lesz. Szívügyünknek tartva a krisztusi élet fellendítését tartsuk fontosnak, hogy már az elejétől kezdve személyesen bekapcsolódjunk ebbe a folyamatba. Hívjuk és várjuk tehát a testvéreket erre az alkalomra.

Templomunk búcsúját június 25-én, vasárnap a fél 11-es szentmisén tartjuk. Az ünnepi szentmisét dr. Bolberitz Pál professzor úr celebrálja. A szentmisét követően agapéra várjuk a kedves testvéreket.

Pünkösdvasárnap
2017. június 4.

Urnatemetőnk ma 8-tól 13 óráig nyitva lesz.

Kedden, este 7-től 8 óráig csendes szentségimádás lesz templomunkban.

Pünkösdhétfőn lesz egyházmegyénk találkozója a máriaremetei templom kertjében.

Pünkösdhétfőn templomunkban reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Jövő vasárnap jár le a húsvéti szentgyónás és szentáldozás elvégzésének határideje.

Jövő vasárnap a 9 órai szentmisén tartjuk a Te Deum-ot, a tanév végi hálaadó szentmisét. A gyermekeket szüleikkel együtt várjuk!

Az Apor Vilmos Idősek Klubja június 16-án, csütörtökön 15 órai kezdettel klubdélutánt tart a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Június 18-án, vasárnap, az esti 6 órai szentmisét követően áldja meg Bíboros úr az új közösségi házunkat. A szentmisére és az ünnepségre szeretettel várjuk a kedves testvéreket!
Ezen a vasárnapon az esti 7 órai szentmise elmarad.
Egyúttal kérjük a kedves testvéreket, hogy az ünnepséget követő agapéhoz édes és sós süteményekkel járuljanak hozzá.

Plébániai újságunk, - benne a meghívóval és az építkezés képes krónikájával – megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető, ill. az Ar(t)hívumban olvasható.

Urunk mennybemenetele
2017. május 28.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Plébániánk nyári táborába ma zárul le a jelentkezési határidő. A tábort június 29 - július 2. között lesz a bodajki Tölgyes Táborban rendezzük meg. Jelentkezni az itt található jelentkezési lap kitöltésével és a teljes részvételi díj befizetésével lehet.
Az internettel nem rendelkezők a sekrestyében jelentkezhetnek.
További információ a hirdetőtáblán és itt található.
Szeretettel várunk minden régi és új táborozót, családot!

A Szent László-Emlékévben autóbuszos zarándoklatot szervezünk Győrbe, június 10-én, szombaton. Jelentkezni lehet a sekrestyében.

Egyházmegyénk – a hagyományoknak megfelelően – június 5-én, Pünkösdhétfőn rendezi meg a Karizmák ünnepét Máriaremetén. Mindenkit szeretettel várnak!

Húsvét 6. vasárnapja 2017. május 21.

Könyvtárunk hétfőn 4-től fél 6-ig nyitva lesz.

A kedves testvérek az elmúlt vasárnap 500.000 Ft-ot adtak közösségi házunk építésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Plébániánk nyári tábora június 29 - július 2. között lesz a bodajki Tölgyes Táborban. Jelentkezni az itt található jelentkezési lap kitöltésével és a teljes részvételi díj befizetésével lehet.
Az internettel nem rendelkezők a sekrestyében jelentkezhetnek.
További információ a hirdetőtáblán és itt található.
Szeretettel várunk minden régi és új táborozót, családot!
Jelentkezési határidő: 2017. május 28.

A Szent László-Emlékévben autóbuszos zarándoklatot szervezünk Győrbe, június 10-én, szombaton. Jelentkezni lehet a sekrestyében.

Húsvét 5. vasárnapja 2017. május 14.

Templomunkban vasárnap 40 gyermek veszi magához először az Úr Jézus szent testét és vérét. Imádkozzunk értük, hogy hűségesek tudjanak maradni Jézushoz!

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja vonatos kirándulást hirdet Martonvásárra, május 18-án, csütörtökön. A vonat a Déli pályaudvarról indul. Részletes tájékoztató a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt található. A kirándulásra előzetes jelentkezés nem szükséges.

Húsvét 4. vasárnapja 2017. május 7.
Jó Pásztor vasárnapja, a papi hivatások világnapja

Májusban mindennap fél 6-kor litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Urnatemetőnk ma 8 órától 13 óráig nyitva tart.

Könyvtárunk hétfőn 4-től fél 6-ig nyitva lesz.

Jövő vasárnap, a 9 órai szentmisén negyven gyermek járul elsőáldozáshoz. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy ezen a szentmisén az ülőhelyeket a szülők és a hozzátartozók számára tartjuk fenn.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja vonatos kirándulást hirdet Martonvásárra, május 18-án, csütörtökön. A vonat a Déli pályaudvarról indul. Részletes tájékoztató a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt található. A kirándulásra előzetes jelentkezés nem szükséges.

Jövő vasárnap közösségi házunk építésére gyűjtünk.

Húsvét 3. vasárnapja
2017. április 30.

Májusban mindennap fél 6-kor litániát imádkozunk a Boldogságos Szűzanya tiszteletére.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

A szokásos, első keddi, esti csendes szentségimádás időpontja - többek kérésére - megváltozik: ezentúl este 7 órától 8 óráig lehet imádkozni a templomban. Reméljük, hogy ebben a korábbi időpontban még többen tudnak módot találni arra, hogy részt vegyenek a szentségimádáson.

Elsőpéntek lesz a héten.

Jövő vasárnap, a papi hivatások vasárnapján, az esztergomi szeminárium egyik kispapja jön hozzánk, hogy tanúságot tegyen hivatásáról. Fogadjuk őt szeretettel!.

Húsvét 2. vasárnapja
Isteni Irgalmasság vasárnapja
2017. április 23.

Könyvtárunk hétfőn 4 órától fél 6-ig nyitva tart.

Húsvétvasárnap
2017. április 16.

Húsvéthétfőn a szentmisék reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja április 20-án, csütörtökön, klubdélutánt rendez a plébánián 15 órai kezdettel. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 600.000 Ft-ot adtak közösségi házunk építésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Virágvasárnap
2017. április 9.

Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk sütemény csomagokkal megajándékozni a Mártonhegyi úti idősek otthona lakóit. Kérjük, aki erre a célra tud felajánlani süteményt, az vasárnap estig adja le a sekrestyébe, ill. hétfőn reggel fél 9-ig a karitász raktárba.

Ma este 8 órakor gitáros áhítatot tartunk, vendég Szőcs László plébános atya.

Holnap kezdődik a 3 napos lelkigyakorlat, az esti szentmisék keretében lesznek az elmélkedések. A lelkigyakorlatot Farkas István piarista atya tartja.

Nagyszerdán a Karitász raktár zárva tart.

Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 7-től 9 óráig gyóntatás lesz.

Nagycsütörtökön este 6 órakor lesz a szentmise, utána fél 8-kor lamentációt éneklünk. A templom este 10 óráig lesz nyitva.

Nagypénteken délután 3 órakor keresztutat végzünk, a szertartás este 6 órakor kezdődik. fél 8-kor lamentációt éneklünk. A templom este 9 óráig lesz nyitva. Nagypéntek szigorú böjti nap.

Nagyszombaton reggel 7 órától este fél 7-ig van lehetőség a Szentsír látogatására, iratkozzunk fel egy-egy félórára a sekrestyében.
A szertartás este 7 órakor kezdődik, majd szentmise és feltámadási körmenet.

Húsvétvasárnap a reggeli fél 8-as és a 9 órai szentmisék után ételszentelés lesz.

Urnatemetőnk Húsvét vasárnapján 8-tól 1 óráig nyitva tart.

Húsvéthétfőn reggel fél 8-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja április 20-án, csütörtökön, klubdélutánt rendez a plébánián 15 órai kezdettel. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

A szentföldi keresztények megsegítésére az elmúlt vasárnap 305.000 Ft-ot adtak a kedves testvérek. Isten fizesse meg adományaikat!

Nagyböjt 5. vasárnapja
2017. április 2.

Hétfőn könyvtárunk 4-től fél 6-ig nyitva tart.

Kedden, este fél 9-től fél 10-ig csendes szentségimádást tartunk templomunkban.

Elsőpéntek lesz a héten.

Fáklyás keresztutat járunk a budaörsi Kálvárián, pénteken. Találkozás este fél 7-kor itt, a plébánián. Kérjük, hogy aki tud, autóval jöjjön, hogy azokat is el tudjuk vinni, akik gyalog lesznek. Részletek a hirdetőtáblán és itt.

Nagyböjti gitáros áhítatot tartunk április 9-én, Virágvasárnap, este 8 órakor. Vendégünk Szőcs László plébános atya, egykori káplánunk, aki ezen a napon az esti 7 órai szentmisét is tartani fogja. Mindenkit szeretettel várunk!

Virágvasárnap a barkaszentelés és a körmenet a 9 órai szentmisén lesz.

Nagyhétfőn, nagykedden, nagyszerdán az esti 6 órai szentmiséken lesz a nagyböjti lelkigyakorlatunk. A lelkigyakorlat vezetője Farkas István piarista atya. Gyónási lehetőség is lesz.

Jövő szombaton kert-és templomtakarításra hívjuk és várjuk a kedves testvéreket reggel 8 órára. Kérjük, aki tud, hozzon magával kosarat és gereblyét.

A Karitász tartós élelmiszer gyűjtésére a kedves hívek 870 kg élelmiszert adtak. Isten fizesse meg adományaikat.

Énekkarunk nagyböjti és húsvéti énekeket tartalmazó CD-je kapható a sekrestyében.

Nagyböjt 4. vasárnapja
2017. március 26.

A mai vasárnaptól az esti szentmisék már 6 és 7 órakor kezdődnek. A 7 órai lesz az ifjúsági, gitáros szentmise.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Jövő vasárnap a szentföldi keresztények megsegítésére lesz országos gyűjtés.

Fáklyás keresztutat járunk a budaörsi Kálvárián április 7-én, pénteken. Találkozás este fél 7-kor itt, a plébánián. Kérjük, hogy aki tud, autóval jöjjön, hogy azokat is el tudjuk vinni, akik gyalog lesznek. Részletek a hirdetőtáblán.

Nagyböjti gitáros áhítatot tartunk április 9-én, Virágvasárnap este 8 órakor. Mindenkit szeretettel várunk!

Énekkarunk nagyböjti és húsvéti énekeket tartalmazó CD-je kapható a sekrestyében.

Plébániai újságunk megjelent, a bejáratoknál megtalálható és elvihető, illetve itt, a honlapon is olvasható.
Az újsághoz mellékelt, és elektronikus formában itt található kérdőívet kérjük legkésőbb április 30-ig kitölteni.

Nagyböjt 3. vasárnapja
2017. március 19.

Hétfőn tartjuk Szent József ünnepét.

Hétfőn, délután 4-től fél 6-ig könyvtárunk nyitva lesz.

Szombaton Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz.

A mai naptól jövő vasárnapig lehet hozni tartós élelmiszer adományokat a karitász nagyböjti gyűjtésére.

Vasárnapra virradóan az órákat egy órával előbbre állítjuk. Jövő vasárnaptól az esti szentmisék már 6 és 7 órakor kezdődnek. A 7 órai lesz az ifjúsági, gitáros szentmise.

A kedves testvérek az elmúlt vasárnap 1.580.000 Ft-ot adtak közösségi házunk építésére. Isten fizesse meg adományaikat!

Nagyböjt 2. vasárnapja
2017. március 12.

Kedden, este fél 7-től felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Pénteken negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot tartunk.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja csütörtökön, 15 órai kezdettel klubdélutánt tart a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán és a szórólapokon.

A Püspöki Kar idén nagyböjtben is meghirdeti a tartós élelmiszerek gyűjtését. Március 19. és 26. között lehet a templomban felállított asztalra elhelyezni az adományokat.

Nagyböjt 1. vasárnapja
2017. március 5.

Többek kérésére a plébánia honlapján ezentúl a korábbi hirdetések is elérhetők.

Urnatemetőnk ma 8-tól 1 óráig látogatható.

Hétfőn, délután 4 órától fél 6-ig könyvtárunk nyitva lesz.

Kedden, este fél 9-től fél 10-ig csendes szentségimádást tartunk templomunkban.

Péntekenként negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk.

Szombatonként az esti szentmise után nagyböjti zsolozsmát énekelünk. Március 11-én, szombaton a zsolozsma után nagyböjti hangversenyt tartunk, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Jövő vasárnap közösségi házunk építésére gyűjtünk.

Az Apor Vilmos Idősek Klubja március 16-án, csütörtökön, 15 órai kezdettel klubdélutánt tart a plébánián. Részletek a hirdetőtáblán, a szórólapokon és itt.

Évközi 8. vasárnap
2017. február 26.

Kedden, este fél 7-kor felnőtteknek lesz keresztény tanítás.

Szerdán Hamvazószerda lesz, a nagyböjt kezdete. Szigorú böjti nap, hústilalommal. 18 és 60 éves kor között csak háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni.

Csütörtökön templomunkban egésznapos szentségimádás lesz, nagyböjt kezdetén különösen is éljünk ezzel a lehetőséggel. Szentségkitétel 8 órakor a reggeli szentmise után, délután 5 órakor szentórát tartunk. Kérjük, hogy a napközbeni időpontokra egy-egy félórás időtartamra iratkozzanak fel a sekrestyében, hogy mindig legyen valaki a templomban.

Nagyböjt péntekjein negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot tartunk.

Nagyböjtben minden pénteken szigorú hústilalom van.

Szombatonként az esti szentmise után zsolozsmát imádkozunk.

Urnatemetőnk jövő vasárnap 8-tól 1 óráig nyitva lesz.

Évközi 7. vasárnap
2017. február 19.

Hétfőn, délután 4 órától fél 6-ig könyvtárunk nyitva lesz.

Kedden, este fél 7-kor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián.

Jövő vasárnap a katolikus iskolák számára lesz országos gyűjtés.

Március 2-án, csütörtökön, egésznapos szentségimádás lesz templomunkban. Kérjük, hogy egy-egy félórás időtartamra iratkozzanak fel a sekrestyében, hogy mindig legyen valaki a templomban.

Az elmúlt vasárnap a kedves testvérek 600.000 Ft-ot adtak közösségi házunk építésére.

Impresszum