1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9-11. | Tel.: +36(1)356-0089 | e-mail:
| Főoldal | Történetünk | Szentjeink | Életünk | Hírek | Miserend | Közösségi ház | Archívum | Urnatemető | Kapcsolat |


Kérjük, támogassa a Katolikus Egyházat adója 1%-val az útmutató
szerint. Köszönjük!

Mi van? 

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK)
2021.09.05-12
www.iec2020.hu

„Minden forrásom belőled fakad.” (Zsolt 87,7)
Világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére.
Katolikus keresztények tanúságtétele Isten szeretetéről a világ felé.


A kongresszus szervezése az elektronikus felületek önkiszolgáló használatára és azok elektronikus kommunikációjára épül. A tájékozódás és az eseményhez csatlakozás a NEK honlapon végezhető el.Az email címmel rendelkező személyek a honlapon önállóan jelentkezzenek. Az email címmel nem rendelkező személyeket karolja föl egy családtag, barát, ismerős, és végezze el helyette a regisztrációt, továbbítsa felé a kapott információkat, jegyeket. Érdemes először átolvasni a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) súgó kérdéseit és válaszait (a felületen jobbra, a háromvonalas ún. "hamburger" menüből érhető el).

Meghosszabbított határidő régi jegyekről rendelkezésre, új jegy kedvezményes vásárlására: 2021.06.30

Regisztráció (fiók, csoport, jegy)

Első lépés az egyedi azonosítóval ellátott személyes NEK fiók létrehozása a Regisztráció aloldalon (Egyéni vagy már eleve csoportvezetői céllal indított Csoportos regisztrációval). A fiók tulajdonosával a kapcsolattartás az általa megadott email címen keresztül történik. A 2020-ban már regisztráltak egyszerűen jelentkezzenek be, és ellenőrizzék személyes adataikat (elfelejtett jelszó esetére van a felületen külön gomb), valamint nyilatkozzanak korábbi jegyeik sorsáról (megtartják, lemondják).

Második lépésként célszerű létrehozni csoportokat a várhatóan együttmozgó személyek (család, rokonság, közösség, baráti társaság) számára, amihez az egyik tag alakítsa át magát csoportvezetővé, majd adja meg az egyedi csoportkódot a leendő tagok számára, hogy ők saját maguk csatlakozhassanak. Az email címmel, fiókkal nem rendelkező személyeket a családi, baráti, ismerős csoportvezető vigye föl a rendszerbe és csatlakoztassa a maga csoportjához.

Fontos: A plébániai közösség egésze számára létrehoztuk a Felsőkrisztinavárosi plébániai csoportot, hogy a fő eseményeken (nyitó szentmisén, szombati szentmisén és körmeneten, záró szentmisén) együtt helyezkedhessünk el. A közösség tagjai ehhez mindenképp csatlakozzanak, a csoport kódja a sekrestyében elérhető.

Harmadik lépésben vegyük meg a jegyeket a Programok közül kiválasztottakra, mert a részvétel csak névre szóló jegyekkel lehetséges. A programra kattintva állítsuk be, hogy melyik csoport tagjaként jelentkezünk rá, hogy lássák a szervezők, kik tartoznak össze azon az eseményen.

Figyelem: Minden program előtt 2-1 órával zajlik a beléptetés, ami az eseménnyel együtt megkíván bizonyos állóképességet, ezt a programválasztáskor mérlegeljük.

Önkéntes munka

A kongresszus hetén több ezer önkéntesre lesz szükség a különféle munkákhoz. Jó részük kapcsolatba fog lépni a résztvevőkkel, ők lesznek a kongresszus arcai, a vendégek számára az első találkozás élményének meghatározói. Buzdítunk mindenkit, hogy ha csak teheti, vállaljon néhány napon át valamilyen tevékenységet a főoldal Önkéntesség menüpontja alatt, mert ha kilép a megszokott hegyvidéki életviteléből, maga is meg fogja tapasztalni a Lélek sodró erejét, az Egyház tágas egyetemességét, a találkozások sugárzó örömét. Jelentkezési határidő: 2021.06.24

Szállásfelajánlás

Hasonlóan a Taizé-i találkozókhoz szükség lesz családi és közösségi Szállásfelajánlásokra, amit mielőbb jelezzünk, hogy lássák a szervezők a vendégek szálláslehetőségeit. Étkezést nem kell biztosítani, de ha van rá mód, reggeli adása jó lenne.

Összegezve: Gondoljuk át a lehetőségeinket, adjunk bátran nagyobb teret a szokatlannak, ismeretlennek, és vegyünk részt a kongresszuson!


NEK fogadóóra
Lehetőséget biztosítunk az aktuális NEK hírek megosztására, illetve a közérdekű NEK kérdések megválaszolására június 13-án vasárnap 10 és 11 között a plébánia valamelyik épületében.

Bartal Péter és Palkovics Nóra
NEK missziós küldöttek


Korábbi tartalmak
Missziós kereszt látogatása

Impresszum