1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9-11. | Tel.: +36(1)356-0089 | e-mail:
| Főoldal | Történetünk | Szentjeink | Életünk | Hírek | Miserend | Közösségi ház | Archívum | Urnatemető | Kapcsolat |


Kérjük, támogassa a Katolikus Egyházat adója 1%-val az útmutató
szerint. Köszönjük!

Mi van? 

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK)
2021.09.05-12
www.iec2020.hu

„Minden forrásom belőled fakad.” (Zsolt 87,7)
Világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére.
Katolikus keresztények tanúságtétele Isten szeretetéről a világ felé.


A kongresszus szervezése az elektronikus felületek önkiszolgáló használatán és az elektronikus kommunikáción alapul, melynek kiindulópontja a fenti NEK honlap.Email címmel rendelkező személyek saját maguk jelentkezzenek a honlapon. Email címmel nem rendelkező személyek esetén a jelentkezést végezze el egy felkaroló családtag, barát, ismerős, s továbbítsa számukra a kapott információkat, jegyeket. Az esemény súgója (GYIK = Gyakran Ismételt Kérdések, a felületen jobbra, a háromvonalas ún. "hamburger" menüből érhető el) sok kérdésre ad hasznos választ, érdemes először azt átolvasni!

Meghosszabbított határidő régi jegyekről rendelkezésre, új jegy kedvezményes vásárlására: 2021.06.30

Regisztráció (fiók, csoport, jegy)

  1. Első lépés az - Egyéni vagy már eleve csoportvezetői céllal indított Csoportos - fiókregisztráció, az egyedi azonosítóval ellátott személyes NEK fiók létrehozása. A kapcsolattartás a fiók tulajdonosával az általa megadott email címen keresztül történik. A 2020-ban már regisztráltak egyszerűen jelentkezzenek be (elfelejtett jelszó esetére van a felületen külön gomb), és ellenőrizzék személyes adataikat, valamint nyilatkozzanak korábbi jegyeik sorsáról (megtartják, lemondják).

  2. Második lépésként célszerű létrehozni csoportokat a várhatóan együttmozgó személyek (család, rokonság, közösség, baráti társaság) számára. Ehhez egyvalaki alakítsa át magát csoportvezetővé, majd adja meg az egyedi csoportkódot a leendő tagoknak, hogy saját maguk csatlakozhassanak. Az email címmel, fiókkal nem rendelkező személyeket a családi, baráti, ismerős csoportvezető vigye föl a rendszerbe és csatlakoztassa a maga csoportjához.

    Fontos: A plébániai közösség egésze számára létrehoztuk a Felsőkrisztinavárosi plébániai csoportot, hogy annak tagjai ahhoz csatlakozva a fő eseményeken (nyitó szentmisén, ifjúsági esten, szombati szentmisén-körmeneten, záró szentmisén) együtt helyezkedhessenek el. A csoport kódja a sekrestyében elérhető.

  3. Harmadik lépésben vegyük meg a jegyeket, mert a részvétel csak névre szóló jegyekkel lehetséges. A programra újra kattintva állítsuk be, hogy melyik csoport tagjaként jelentkezünk rá, hogy lássák a szervezők, kik tartoznak össze azon az eseményen.

    Figyelem: Minden program előtt 2-1 órával lezajlik a beléptetés, ami az eseménnyel együtt megkíván bizonyos állóképességet, ezt a programválasztáskor mérlegeljük.
Program

A kongresszust közvetlenül megelőző néhány napos Teológiai szimpózium, majd maga a Kongresszus a hitben való elmélyedést, az üldözött Krisztuskövetők tanúságtételéből merített buzdítást és az egyetemes Egyház tagjaival való találkozás örömét és tágasságát nyújtja. Buzdítunk mindenkit a részvételre.

Önkéntes munka

A kongresszus hetén több ezer önkéntesre lesz szükség a különféle munkákhoz. Jó részük kapcsolatba fog lépni a résztvevőkkel, ők lesznek a kongresszus arcai, a vendégek számára az első találkozás élményének meghatározói. Buzdítunk mindenkit, hogy ha csak teheti, vállaljon néhány napon át valamilyen tevékenységet a főoldal Önkéntesség menüpontja alatt, mert ha kilép a megszokott hegyvidéki életviteléből, maga is meg fogja tapasztalni a Lélek sodró erejét, az Egyház tágas egyetemességét, a találkozások sugárzó örömét. Jelentkezési határidő: 2021.06.24

Szállásfelajánlás

Hasonlóan a Taizé-i találkozókhoz szükség lesz családi és közösségi Szállásfelajánlásokra, amit mielőbb jelezzünk, hogy lássák a szervezők a vendégek szálláslehetőségeit. Étkezést nem kell biztosítani, de ha van rá mód, reggeli adása jó lenne.

Összegezve: Gondoljuk át a lehetőségeinket, adjunk bátran nagyobb teret a szokatlannak, ismeretlennek, és vegyünk részt a kongresszuson!

Bartal Péter és Palkovics Nóra
NEK missziós küldöttek


Korábbi tartalmak
Missziós kereszt látogatása
Impresszum